SİYONİST İSRAİL-BAE İTTİFAKI GİTTİKÇE GENİŞLİYOR

Yaklaşık iki yıl önce ABD liderliğinde duyurulan BAE-İsrail normalleşmesinin, entegre bir ittifaka dönüştüğü belirtildi. 

Görüntülenme: 921 Tarih: 13 Haziran 2022 21:39
SİYONİST İSRAİL-BAE İTTİFAKI GİTTİKÇE GENİŞLİYOR

The New York Times gazetesi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında devam eden normalleşme ilişkileri hakkında dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu. İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in imajını düzeltmek ve dikkati iç siyasi sorunlarından uzaklaştırmak amacıyla birkaç gün önce BAE'ye yaptığı ziyarete değinen gazete, taraflar arasındaki ilişkinin normalleşme sürecini geride bırakarak, bütünleştirici bir ittifaka doğru gittiğini belirtti.

Bennett’in, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed el-Nahyan ile bir araya geldiği ziyaretin, iki taraf arasında geniş çaplı bir serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasından bir hafta sonra gerçekleştiğini hatırlatan The New York Times, söz konusu görüşmenin, İran’a karşı Birleşik Ortak Cephe ve iki ülke arasındaki ittifakı güçlendirme çalışmalarına hizmet ettiğini söyledi.

Ayrıca ziyaretin, Tahran ile batılı ülkeler arasında gerginliğin nükleer anlaşma üzerinden zirveye çıktığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Rapor, İsrail işgali ve BAE'nin, Trump yönetiminin arabuluculuğu sayesinde iki yıldan daha kısa bir süre önce tam diplomatik ilişkiler kurduğunu ve bunun Bahreyn ve Fas ile normalleşme anlaşmalarına yol açan daha geniş bir bölgesel ittifakın oluşmasına yol açtığını belirtiyor.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar