TERÖRİST İSRAİL ORDUSU HİZBULLAH İLE ÇATIŞMAKTAN KORKUYOR

İşgalci İsrail ordusunun Kariş sahasından doğalgaz çıkarma çalışmalarına başlamasıyla birlikte Hizbullah ile bir çatışmanın patlamasından korktuğu bildirildi. 

Görüntülenme: 573 Tarih: 12 Haziran 2022 03:42
TERÖRİST İSRAİL ORDUSU HİZBULLAH İLE ÇATIŞMAKTAN KORKUYOR

İsrail işgal ordusunun Kariş sahasından doğalgaz çıkarma hususunda Hizbullah ile bir çatışmanın patlamasından korktuğu bildirildi.

İsrail’in resmi televizyon kanalı Kan, işgal ordusu komutanlığının iki taraf arasında plansız bir tırmanma olasılığını arttıracak olan Hizbullah’ın Kariş sahasında kışkırtıcı devriyeler düzenlemesinden korktuğunu ifade etti.

Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmanın tarihinin, plansız davranışların askeri çatışmalara yol açabileceğine dair korkuları güçlendirdiğini belirten kanal, işgal ordusu sözcüsünün Arapça yayınladığı bir videoda, Hizbullah mensuplarının çevreci bir örgütün temsilcileri kılıfı altında sınıra yakın noktalara ateş açtığını gösteren bir görüntü yayınladığını aktardı.

Kanal ayrıca işgal ordusundaki kuzey bölgesi komutanı Amir Baram’ın Hizbullah savaşçılarına yönelik ordusunun, Hizbullah’ın güney Lübnan'daki ön cephede mevcut tüm altyapı ve mevzilerini yok etmek için çalışacağına dair tehditlerini aktardı. Bununla birlikte haberde, İsrail askeri forumlarından alıntı yapılarak, Hizbullah’ın İsrail ve Lübnan arasındaki ekonomik sulardaki tartışmalı bölgelerle ilgili ve muhtemelen önümüzdeki hafta başlayacak olan müzakereleri engellemeyeceği değerlendirildi.

Haberde, İsrail'in Kariş sahasının Lübnan ile ihtilaflı bölgenin 5 kilometre güneyinde yer aldığını iddia edeceğini, dolayısıyla bu sahadan gaz çıkarmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu bağlamda, Axios haber sitesi, İsrail'in Kariş sahasından gaz çıkarmaya başlamasının ardından tartışmalı ekonomik sular üzerinde Lübnan-İsrail anlaşmazlığının tırmanmasından ABD'nin derin endişe duyduğunu bildirdi. Söz konusu sitede İsrailli gazeteci Barak Rafid tarafından hazırlanan haberde, Biden yönetiminin iki tarafı iç siyasi hesaplara dayanarak anlaşmazlığı istismar etmekten kaçınmaya çağırdığı belirtildi.

İsrail Enerji Bakanı Karen Al-Harr, İsrail'in Tel Aviv'in gaz çıkarmaya başladığı Kariş sahasındaki mülkiyeti konusunda bir anlaşmazlık olmadığını iddia etmişti. Siyonist bakan 103 FM’e verdiği röportajda, Lübnan ile tartışmalı bölgede zaten bir sahanın bulunduğunu ve Lübnan'ı bu alanla ilgili müzakereleri yürütmeye çağırdığını söyledi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar