CASİM EL BERGUSİ: BATI ŞERİA'DA BİNLERCE GENÇ DİRENİŞE KATILABİLİR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Casim el-Bergusi, Batı Şeria’daki direniş eylemlerinde gözle görülen artışın Filistinlilerin topraklarına, haklarına ve kutsal değerlerine bağlılıklarının göstergesi olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 680 Tarih: 11 Haziran 2022 15:11
CASİM EL BERGUSİ: BATI ŞERİA'DA BİNLERCE GENÇ DİRENİŞE KATILABİLİR

Batı Şeria’da direniş eylemlerinin tırmanmasının Filistinlilerin işgal rejiminin baskılarını aşabileceklerini ve geçmiş eylemlerden kazandıkları deneyimlerle yeni direniş metotları icat edebileceklerini kanıtladığını belirten el-Bergusi, katılanların sayısı açısından olsun ya da nitelikleri ve mekanları açısından olsun Filistinlilerin direniş eylemlerini geliştirdiklerini ifade etti.
 

El-Bergusi, bunun tüm Filistinlilere işgale karşı birlikte hareket ettiklerinde güçlü olduklarını ispat eden bir mesaj içerdiğini söyleyerek, işgale karşı birliğin vatansever herkesin görevi olduğuna işaret etti.
 

Batı Şeria’nın her köşesinden işgalcileri kovmaktan başka bir amacı olmayan direniş içerisinde birlik olma çağrısında bulunan el-Bergusi, Batı Şeria’nın işgalcilerden temizlenmesinin büyük kurtuluş yolunda atılmış önemli bir adım olacağını dile getirdi.
 

Hamas lideri, Batı Şeria’da binlerce gencin direnişe katılabileceğini ve bunun Filistin direniş tarihinin yönünü değiştirerek Filistinlilerin evlerini ve haklarını koruyabileceğini, Batı Şeria’yı yutmak isteyen işgalcilerin planlarını bozabileceğini kaydetti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar