SİYONİST İSRAİL'DEN ABD'NİN ÖNERİSİNE RET

ABD medyasında yer alan habere göre İsrail, geçen hafta Biden yönetiminin Filistin Yönetimi ile üst düzey bir zirve düzenleme önerisini reddetti. 

Görüntülenme: 597 Tarih: 10 Haziran 2022 03:15
SİYONİST İSRAİL'DEN ABD'NİN ÖNERİSİNE RET

ABD merkezli Axios haber ajansı üç İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, “Biden yönetimi, Filistin Yönetimi'ni güçlendirmek amacıyla İsrailli ve Filistinli yetkililer arasında bir diplomatik süreç yaratmaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

Axios’un raporlarına göre, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendly Sherman ile İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata arasında geçen hafta yapılan görüşmede İsrail, Filistin, ABD, Mısır ve Ürdün arasında beşli bir zirve düzenleme olasılığı gündeme geldi. Görüşmeye ilişkin ABD basınına açıklama yapan İsrailli yetkililer, Sherman’ın, dışişleri bakanları arasında yapılması planlanan zirvenin, Washington veya bölgede yapılmasını önerdiğini aktardı.

Hulata’nın bu teklifi reddettiğini belirten Axios, “İsrail hükümetinin her iki taraftaki koşulları göz önünde bulundurarak böyle bir girişimin şuan için uygun olmadığını düşündüğünü söyleyen Hulata, İsrail'in hiçbir şeyle sonuçlanmayan ve ‘beklenti krizine’ neden olacak bir ‘foto-op’ ile ilgilenmediğini vurguladı” dedi.

Üst düzey bir İsrailli yetkili "Bu fikri beğenmedik. Geçmiş deneyimler bize böyle bir beklenti krizinin sahada bir tırmanışa yol açabileceğini öğretti” diye konuştu. İsrail ve Filistinli yetkililer arasında Mısır ve Ürdün'ün himayesinde üst düzey bir toplantı düzenleme fikrinin, geçen yılın Aralık ayında Beyaz Saray tarafından gündeme getirildiği ancak İsrailli yetkililerin bugüne kadar teklifi görmezden gelmesinden dolayı Washington’daki son görüşmede bir kez daha masaya yatırıldığı öğrenildi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar