TERÖRİST İSRAİL BATI ŞERİA'DAKİ HAMAS LİDERLERİNİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

 

Görüntülenme: 869 Tarih: 10 Haziran 2022 14:39
TERÖRİST İSRAİL BATI ŞERİA'DAKİ HAMAS LİDERLERİNİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

İsrail işgal rejimi son dönemde İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine, bu hareketin seçim listesi olan "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinden aday olanlara ve çalışanlarına yönelik baskınları, takipleri ve tutuklamaları bir hayli artırdı. İşgal rejiminin bütün bu baskınlarının ve tutuklamalarının asıl amacı ise Batı Şeria bölgesinde yükselişe geçen direnişi sıkıştırmak. 

Filistin Yasama Meclisi'nin Hamas mensubu milletvekillerinden olan Fethi El-Kar'avi bu olayla ilgili açıklamasında, Batı Şeria bölgesinde artık her gece düzenlenen baskınların, artan direniş eylemleri karşısında işgal rejiminin güvenlik teşkilatlarında tam bir şaşkınlık ve çöküş hali yaşandığına açık bir şekilde işaret ettiğini vurguladı. 

Kar'avi, işgal rejiminin aslında Filistin halkının ulusal liderlerini tutuklamakla direnişi durduramayacağını ve saatleri geriye doğru çalıştıramayacağını bildiğini belirtti. 

Buluşma Yerimiz Kudüs listesinin adaylarından Imad Reyhan da evlere gündelik olarak yapılan baskınların, seçim adaylarının ve Hamas liderlerinin tutuklanmasının işgal rejiminin tehdit yöntemine başvurması demek olduğunu vurguladı. 

İşgal güçleri Reyhan'ın evine de dün (9 Haziran Perşembe) sabah baskın düzenleyerek kendisine ve hepsi özgürleştirilmiş esirlerden olan oğullarına herhangi bir faaliyete katılmaları halinde tutuklayacakları tehdidinde bulunmuşlardı. 

İşgal güçleri dün sabahki baskınlarında Hamas liderlerinden birçok kişinin evine girerek tehditler savurmuşlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar