SİYONİST GENERAL EİTAN DANGOT'TAN İRAN İTİRAFI

İsrail basınına konuşan güvenlik uzmanları, Siyonist ordunun İran topraklarında gerçekleştirdiği son operasyonlara dikkat çekerek, İran kanadından gelen intikam mesajlarını değerlendirdiler. Emekli İsrailli Tümgeneral Eitan Dangot, İran’ın nükleer yeteneği ve karada oluşturduğu tehdidin İsrail operasyonlarından etkilenmeyeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 626 Tarih: 08 Haziran 2022 20:40
SİYONİST GENERAL EİTAN DANGOT'TAN İRAN İTİRAFI

İsrailli güvenlik uzmanları, İran lideri Seyid Ali Hamaney’in son konuşmasıyla ilgili dikkat çekici analizlerde bulundular.

Hamaney'in gönderdiği ve intikamdan bahsettiği son mesajlarının, İran'daki tüm devlet aygıtları için yerine getirilmesi gereken zorunlu bir bu taahhüt olduğunu vurgulayan analizciler, “İsrail bunun farkında ve bunu kesinlikle hafife almıyor” yorumunda bulundu.

Emekli İsrailli Tümgeneral Eitan Dangot, Kanalı 12'ye verdiği demeçte, “İran topraklarında gerçekleştirilen tüm İsrail operasyonları, İran'ın iki önemli alanda ilerlemesini engelleyemeyecek: nükleer yetenekler ve silahlanma ile karada tehdit oluşturma araçları” değerlendirmesinde bulundu.

İslam Devrim Muhafızları Kolordusu, İran'ın başkenti Tahran'daki subaylarından Seyid Hodayi’nin evinin önünde suikasta uğradığını duyurmuştu. Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami suikast haberinin ardından şehit Seyid Hodayi’nin intikamının alınacağını vurgulamıştı.

Dangot, Devrim Muhafızları Komutanı Selami ve diğer İranlı yetkililerin, belli kişilere dikkat çektiğini vurgulayarak "Bu operasyon İran'da daha önce hiç olmadığı kadar bir farkındalık yarattı" dedi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA

Yorumlar