NAFTALİ BENNETT YENİ İRAN STRATEJİSİ HAKKINDA KONUŞTU

İşgal rejimi İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail'in İran'a yönelik stratejik politikasını değiştirdiğini söyleyerek, İran'ın nükleer programına karşı hareket etme özgürlüğünü her zaman koruduklarını belirtti. 

Görüntülenme: 827 Tarih: 08 Haziran 2022 16:54
NAFTALİ BENNETT YENİ İRAN STRATEJİSİ HAKKINDA KONUŞTU

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail’in İran'a yönelik stratejisini değiştirdiğini ve İran'a yönelik hazırlık seviyesini yükselttiğini söyledi.

İsrail merkezli Ynet’in haberine göre, Bennett, “Geçen yıl İsrail'in İran stratejisinde dönüşüm yılı oldu. Hazırlık seviyesini yükselttik, her zaman ve her yerde çalışıyoruz ve devam ediyoruz” dedi.

Bennett, “Geçtiğimiz yıllarda İran, hükümetin kurulmasından yaklaşık iki ay önce, özellikle geçen yılın Nisan ayında bir dizi kırmızı çizgiyi aştı. Herhangi bir yanıt olmaksızın yüzde 60 seviyesinde uranyum zenginleştirme çizgisini geçti. İsrail böyle bir durumu kabul edemez ve etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Bennett, "İsrail'in tutumunu, anlaşmalı veya anlaşmasız, gerektiğinde İran nükleer programına karşı hareket etme özgürlüğünü her zaman saklı tuttuğumuzu açıkça belirttim. Sadece söylemiyoruz, uyguluyoruz da" dedi.

İşgal rejimi başbakanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Hakemler Konseyi'nin Tahran'a açık bir uyarıda bulunmasını bekliyoruz. Nükleer alanda başkaldırı politikasını sürdürürse bunun için ağır bir bedel ödeyeceğini ona açıkça belirtmeleri gerekiyor.”

Geçtiğimiz günlerde İsrail medyası, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Rafael Grossi'nin İsrail"e sürpriz bir ziyarette bulunduğunu aktardı.

Bennett’le görüşen Grossi’nin ziyareti, UAEA’nın İran’ın atom bombası yapmaya yetecek uranyum miktarına yakın olduğu ve Tahran’ın denetim ve sorulardan kaçtığına ilişkin raporunun ardından geldi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami ise, Grossi'nin İran nükleer programıyla ilgili raporuna tepki göstererek, “Ajans, raporlarında, düşmanlarımızdan, özellikle İsrail tarafından sağlanan istihbari bilgilere yer veriyor” dedi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA

Yorumlar