ZOHAR PALTİ: TEL AVİV-RİYAD ANLAŞMASI YAKIN

Siyonist rejimin savunma bakanlığından Siyasi-Askeri Büro Başkanı Zohar Palti, “Tel Aviv ve Riyad arasındaki diplomatik ilişkilerin yakın zamanda kurulacağını” söyledi. İsrail’den gelen bu açıklamaya yanıt veren üst düzey bir Suudi yetkilisi, “Yakında diplomatik bir anlaşmanın olup olmayacağı kesin değil” diye konuştu. 

Görüntülenme: 787 Tarih: 07 Haziran 2022 14:29
ZOHAR PALTİ: TEL AVİV-RİYAD ANLAŞMASI YAKIN

İsrail Savunma Bakanlığının Siyasi-Askeri Büro Başkanı Zohar Palti, “İsrailli” iş adamlarına Suudi Arabistan'a girmek için rutin olarak özel vizeler verildiğinin ifşa edilmesinin ardından açıklama yaptı. Palti açıklamasında Tel Aviv ve Riyad arasındaki diplomatik ilişkilerin yakın zamanda kurulacağını ima etti.

Palti, “Beş yıl öncesine kadar İranlılar ağırlıklı olarak sadece Hizbullah'a sahipti. Son beş yılda kendilerini konumlandırmayı ve Yemen, Irak, Suriye gibi yerlerde 'İsrail'i tehdit etmeyi başardılar…. İsrail’den gelen cevap İbrahim Anlaşmaları'dır. Yakın zamanda Suudi Arabistan'ın da katılacağından eminim” dedi.

Edinilen bilgilere göre Suudi Arabistan’dan üst düzey bir kaynak Palti’nin söz konusu açıklamasına tepki gösterdi.

The Globes’e konuşan Suudi kaynak “İsrail'in her zaman acelesi var. Koşullar uygun olduğunda anlaşma zaten gerçekleşecektir. Yakında diplomatik bir anlaşmanın olup olmayacağı kesin değil, ancak ticaret, ekonomi, spor ve diğer alanlarda 'İsrail'-Suudi bağlantısıyla ilgili bir sorun olmadığı açık. Ayrıca, çıkarların buluştuğu her yerde birlikte çalıştığımız belli ve zaten herhangi bir aracıya ihtiyacımız yok” ifadesini kullandı.

Kudüs Haber Ajansı - KHA

Yorumlar