LÜBNAN AMEL HAREKETİ'NDEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Lübnan'ın Amel Hareketi yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: 'Geçici Siyonist rejim, Lübnan'ın gaz ve petrol kaynaklarını yağmalamayı planlıyor, ancak bunun olmasına izin vermeyeceğiz. 

Görüntülenme: 626 Tarih: 07 Haziran 2022 18:12
LÜBNAN AMEL HAREKETİ'NDEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Siyonist rejim 1982'de Lübnan'ı işgal ederek ülkeyi direniş konumundan çıkarmaya ve uzlaşma ve teslim olma anlaşmalarına dahil etmeye çalıştı, ancak Amel Hareketi ve Lübnan'ın tüm onurlu grupları, Suriye'nin yardımıyla bu sorunla mücadele edebildi.

1982'de İsrail ordusu 100 bin askerin katılımıyla Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'ın bazı bölgelerini işgal etti ve böylece ilk Lübnan savaşı yaşandı.

Siyonistler o dönemde Lübnan'da bulunan Filistin direniş gruplarını ve Suriye güçlerini bu ülkeden çıkarmaya çalışıyorlardı.

Lübnan'da Siyonist rejimin tüm bölücülük planlarını alt üst eden İmam Musa Sadr gibi, Siyonist rejimin farklı başlıklar altında gerçekleşen nüfuzu engellenmelidir.

Bugün İsrail düşmanı, düşmanca eylemlerini sürdürmekte ve Lübnan'ın deniz, petrol ve gaz kaynaklarını gasp etmektedir ve geçtiğimiz günlerde bu kaynakları yağmalamak için tartışmalı bölgedeki Kariş petrol sahasına girmiştir.

Deniz sınırlarının belirlenmesi konusu pazarlık konusu değildir ve Lübnan halkı deniz, kara ve hava egemenliğinin ihlal edilmesini kabul etmeyecektir. Bu nedenle Siyonist düşmanın düşmanca eylemleri görmezden gelinemez ve kontrolsüz bırakılamaz.

Lübnan halkı her düzeyde hazır ol konumundadır ve bu saldırıları durdurmak için gerekli ve uygun önlemleri almaya hazırdır.

Lübnan'ın ekonomik ve mali sorunlarının çözümü için bir an önce kabine kurulmalıdır.'

Hatırlatmak gerekir ki, bir Lübnan gazetesi pazar günü, bir İsrail gemisinin gaz çıkarmak için Lübnan ile tartışmalı bir bölge olan Kariş petrol sahasına girdiğini açıkladı.

rasthaber

Yorumlar