LÜBNAN SAVUNMA BAKANINDAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Lübnan Savunma Bakanı Maurice Selim, ırkçı İsrail'in iki ülke arasında ihtilaf konusu olan deniz sahasında yürüttüğü faaliyetlerin Lübnan'ın güneyindeki istikrar ortamını tehdit ettiğini belirtti. 

Görüntülenme: 727 Tarih: 06 Haziran 2022 17:11
LÜBNAN SAVUNMA BAKANINDAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Selim, İngiltere merkezli Energean şirketine ait bir sondaj gemisinin, Lübnan ile ırkçı İsrail arasındaki ihtilaflı deniz sahasında Tel Aviv yönetimi adına doğal gaz çıkarmak için bölgeye gelmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Savunma Bakanı Selim, terör rejimi İsrail'in ihtilaflı bölgedeki faaliyetlerinin, Lübnan'a yönelik bir provokasyon ve ülkenin güneyindeki istikrar halinin açıkça tehdit edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Selim, ırkçı  İsrail'in Lübnan sınırında "oldubitti" peşinde koştuğunu ve böylece ABD'nin ara buluculuk görevini üstlendiği deniz sınır müzakerelerinin yeniden başlaması için yürütülen çalışmaları akamete uğrattığını dile getirdi.

Bakan Selim, Lübnan'ın güneyinde bölgedeki istikrarı da etkileyecek bir güvenlik sorununun yaşanmaması için BM ve uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yaptı.

Lübnan ile siyonist İsrail arasında yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı bulunuyor. Lübnan müzakere heyeti ise tartışmalı bölgenin 2 bin 290 kilometre olduğunu söylüyor.

Parstoday

Yorumlar