TAHRAN'DA 'UYANIŞ İMAMI' KONFERANSI DÜZENLENDİ

Törenin ardından Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahaleh'nin mesajı bir video görüntüsü ile izleyicilere aktarıldı. 

Görüntülenme: 681 Tarih: 04 Haziran 2022 18:35
TAHRAN'DA 'UYANIŞ İMAMI' KONFERANSI DÜZENLENDİ

Rahmetli İmam Humeyni'nin (ra) 33. Vefat yıldönümü ile eşzamanlı olarak, Tahran’da “İmam Humeyni, Uyanış İmam’ı” konferansı düzenlendi.

İranpress’in bildirdiğine göre İmam Humeyni'nin (ra) 33. vefat yıldönümü dolayısıyla Cuma günü düzenlenen "İmam Humeyni, Uyanışın İmamı" konferansına 20 ülkeden 150'den fazla yabancı düşünür katıldı.

İmam Humeyni'nin (ra) İran'da kurduğu hareket günümüze kadar devam ederken dünyanın farklı ülkelerinde özgürlük arayanlar da bu hareketi ve akımı devam ettirmektedir.

Konferansa mesaj gönderen Dünya İslami Uyanış Meclisi Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, “Bölge halkının direnişi, İmam Humeyni'nin (ra) uyanış ve diriliş hareketinin devam ettiğinin bir işaretidir.” Dedi.

Konferansın diğer bölümünde Tahran geçici Cuma imamı hüccetülislam Sadık Sıddıki şöyle dedi: Batı ve Doğu, dinin etkisiz olduğunu sanırken ve mazlumların ümidinin kalmadığı  bir dönemde İmam Humeyni (ra) marifet, ilim ve içtihadın gücüyle mücadele bayrağını kaldırdı ve cihad kavramını açıklayarak genç kuşağı tağuta karşı mücadeleye çağırdı.

Toplantıya katılan ve “İmam Humeyni Çağı” kitabın yazarı düşünür hüccetülislam Ahmet Rıza Haceti de şöyle konuştu: İmam Humeyni (ra), dinin milletlerin hareketi için itici güç olduğunu kanıtladı. Bugün Amerika’da İslami branşı ve içinde bazı tesettürlü öğrenci olmayan hiçbir üniversite yoktur. İmam Humeyni (ra) sadece İslam'ı değil, diğer dinleri de takipçileri arasında yeniden canlandırdı.

parstoday

Yorumlar