HAMAS'TAN MİSİLLEME AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve hareketin Kudüs dosyası sorumlusu Harun Nasıruddin, işgalcilerin Kudüs’teki ve Mescid-i Aksa’daki ihlallerinin devam etmesinin Filistin halkını ve direnişini misillemede bulunmaya sevk edeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 733 Tarih: 30 Mayıs 2022 18:40
HAMAS'TAN MİSİLLEME AÇIKLAMASI

Nasıruddin, bugün (29 Mayıs Pazar) Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuyla ilgili verdiği demeçte, işgal yönetimini uyardıklarını ve gerginliğin tırmanmasından yalnızca işgalcilerin sorumlu olacaklarını ifade etti.
 

Kudüslülerden Mescid-i Aksa’ya giderek baskınlara karşı nöbet tutmalarını isteyen Nasıruddin, işgal güçlerinin Batı Şeria’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin Kudüs’e ulaşmalarına engel olduğunu belirtti.
 

İşgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen her iki bölgeden de Filistinlilerin Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya ulaşmaya çalıştıklarına dikkat çeken Nasıruddin, Filistinlilere temas noktalarına giderek işgal güçleriyle çatışma ve Mescid-i Aksa için seferber olma çağrısında bulundu.
 

Nasıruddin, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katılanların sayısındaki artışa, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yapmalarına ve işgal rejimi bayrağı açmalarına Filistinlilerin mutlaka karşılık vereceklerini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar