ARAP PARLAMENTOSUNDAN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ UYARISI

Arap Birliği teşkilatının siyasi meclisi niteliğindeki Arap Parlamentosu bugün (27 Mayıs Cuma) yaptığı açıklamada, İsrail işgal yönetiminin önümüzdeki pazar günü gerçekleştirmeyi planladığı Bayrak Yürüyüşü'nün ve bundan doğacak sonuçların tehlikesine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 655 Tarih: 28 Mayıs 2022 18:39
ARAP PARLAMENTOSUNDAN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ UYARISI

Arap Parlamentosu tarafından konu hakkında yayınlanan bildiride; "Birtakım fanatik yerleşimcilerin kendilerince Kudüs'ün Birleştirilmesi Günü diye isimlendirdikleri gün, Mescidi Aksa'nın sahasına girmeye kalkışmaları, orada Talmudi ayinler yapmaları ve bayraklar asmaları, İslam'ın mukaddes mekanlarına yönelik bir saldırı olacaktır. Tüm bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit edecektir. Filistin halkına, tüm Arap toplumlarına ve İslam ümmetine yönelik açık bir saldırı ve tahrik niteliği taşımaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Bildiride işgal rejiminin Kudüs'te evleri yıkma, ahaliyi göçe zorlama, insanları sebepsiz yere gözaltına alma, Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenleme türündeki faaliyetlerin de gerginliğin artmasına sebep olan faaliyetler olduğu ve bunların kesintisiz bir şekilde devam ettiği, bütün bu uygulamaların tüm uluslararası yasalara ve geleneklere aykırı olduğu vurgulandı.

Arap Parlamentosu, uluslararası toplumu işgal rejimini bütün bu uygulamaları durdurmaya zorlayacak bağlayıcı faaliyetlere başvurmaya çağırdı.   

İşgalci siyonistler, Kudüs'ün işgal güçleri tarafından Haziran 1967 Savaşı'nda işgal edilmesinin yahudi takvimine göre yıl dönümü münasebetiyle 29 Mayıs Pazar günü Bayrak Yürüyüşü düzenlemeyi planlıyor. İşgal hükümeti bu yürüyüşün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) dahil Eski Kudüs'ün muhtelif semtlerinden geçerek Mescidi Aksa'ya kadar ilerlemesine izin vermişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar