NAFTALİ BENNETT ATEŞLE OYNUYOR

Tehlikeli sinyaller vermesine ve Filistin halkının ciddi tepkilerine rağmen, siyonist işgal yönetimi ipleri germe ve Bayrak Yürüyüşü konusunda fanatik yahudi yerleşimcilere fırsat tanıma konusundaki inadını sürdürüyor.  

Görüntülenme: 627 Tarih: 28 Mayıs 2022 12:40
NAFTALİ BENNETT ATEŞLE OYNUYOR

İşgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett bugün (27 Mayıs Cuma) yaptığı açıklamada, hükümetinin 29 Mayıs tarihinde Bayrak Yürüyüşü'nün belirlenen güzergah üzerinde gerçekleştirilmesi konusunda ısrarlı olduğunu söyledi. 

Bennett'in ofisinden yapılan açıklamada, Bennett'in güvenlik organlarıyla, Bayrak Yürüyüşü'nün düzenleneceği günün arefesinde planlanan güzergah üzerinde güvenlik şartlarını oluşturmaları için görüşmeler yaptığı belirtildi. 

Ofis tarafından yapılan açıklamada Bennett'in, polis teşkilatının Bayrak Yürüyüşü'nün planlandığı gibi gerçekleşmesi için yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiği iddia edildi. 

Ofisin açıklamasında, Bennett'in yürüyüşün aynen planlandığı gibi olmasını ve en son yahudilerin "Ağlama Duvarı" adını verdikleri Burak Duvarı'na kadar ulaşmasını istediği belirtildi. 

İşgalcilerin Bayrak Yürüyüşü'ne karşı Filistin halkı da tavrını koyarak, o günün sabahında "Sizin Bayraklarınız Yükselmeyecek Şafağı" adıyla Mescidi Aksa'da buluşma gerçekleştireceğini duyurdu. Direniş önderleri tarafından yapılan açıklamalarda Mescidi Aksa'da sabah namazında gerçekleştirilecek buluşmadan sonra orada nöbet tutulması ve yerleşimci çetelerin Mescidi Aksa'yı kirletmesine fırsat verilmemesi istendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar