IRAK PARLAMENTOSUNDAN TARİHİ KARAR

Attar al-Tensiki olarak bilinen Irak Şii Koordinasyon Komitesi, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini yasaklayan bir yasa tasarısının kabulünü tebrik ederek "Bu rejim yıkılmalıdır" ifadesinde bulundu. 

Görüntülenme: 657 Tarih: 27 Mayıs 2022 21:05
IRAK PARLAMENTOSUNDAN TARİHİ KARAR

Irak parlamentosu 26 Mayıs Perşembe günü Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Bu kanunun en önemli maddelerinden biri, Siyonist rejimle her türlü siyasi, güvenlik, ekonomik, teknik, kültürel, spor ve bilimsel işbirliğinin her ne isim adı altında olursa olsun suç sayılmasıdır.

Irak Parlamentosu, Filistin ve Kudüs meselesini savunma ilkelerinde kararlı olduklarını kanıtladı.

Irak Parlamentosu, Siyonist rejimin reddedilen bir oluşum olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu: 'Bu rejim ortandan kaldırılmalı, resmi olarak tanınmamalı ve bu rejimle ilişkiler normalleştirilmemelidir.

Normalleşmenin suç sayılması yasasının kabulü, Irak'ın ulusal ve İslami konulardaki mutabakatını göstermektedir. Direniş gösteren herkesi, özgürleri ve direnişe katılan ve Siyonist rejime karşı direnmeye devam edenleri tebrik ediyoruz.'

Irak parlamentosu Başkan Yardımcısı Hakim el-Zamili, bu yasanın kabulünün ardından Irak halkını tebrik ederek, şu açıklamalarda bulundu: 'Oybirliğiyle kabul edilen bu yasa, halkın iradesinin gerçek bir yansıması ve Siyonist rejimle ilişkilerin suç sayılması açısından dünyada ilk kez onaylanan cesur bir ulusal ve milli karardır. Bu nedenle Arap ve İslam parlamentolarını, halklarının taleplerini karşılayan benzer yasalar çıkarmaya çağırıyoruz.

Iraklı parlamenter ve hukuk komisyonunu üyelerinden Ahmed el-Esedi parlamento oturumu başlamadan birkaç dakika önce twitter mesajında şunları yazdı: 'Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin suç sayılmasına ilişkin yasasının son şekli verildi ve halkın temsilcileri bugünkü oturumda oybirliğiyle bu yasayı onayladı.'

El-Zamili daha önce de şu ifadelede bulunmuştu: 'Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini yasaklayan yasa, ülkenin istikrarı için elzemdi. Bu nedenle parlamentodaki hukuk komisyonu bu yasanın kabulünün hızlandırılması için çalışmalıdır.

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi geçen Cumartesi günü Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçların karşısında durulması ve bu suç ve cinayetler karşısında tavır alınması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi: 'Irak parlamentosu, Bağdat'ın bu işgalci rejimle ilişkilerinin normalleşmesini engellemek için cesur bir karar verdi. Bu karar Irak halkının gerçek ve açık tavrını yansıtmaktadır.'

rasthaber

Yorumlar