HAMİT ŞEHRİYARİ: İSLAMİ ÜLKELER BİRLİĞİ KURULABİLİR

Uluslararası İslam mezheplerini takrip Kurumu Genel Sekreteri yaptığı açıklamada günümüz İslam dünyası şartlarının İslami ülkeler Birliği'ne ulaşmak için Avrupa Birliği şartlarından daha uygun olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 655 Tarih: 27 Mayıs 2022 19:36
HAMİT ŞEHRİYARİ: İSLAMİ ÜLKELER BİRLİĞİ KURULABİLİR

İRNA'nın  dün bildirdiğine göre  Hamit Şehriyari Türkiye üniversitelerinden akademisyenler ve düşünürlerden oluşan bir heyet ile yaptığı görüşmede,  İslam vahdetin korunmasına vurgu yaparak,  İslam ülkeleri Birliği'nin Avrupa Birliği gibi ve İslami tarzda olacağını ve toplu akılcılık ile ona doğru hareket edilebileceğini belirtti.
Uluslararası İslam mezheplerini takrip Kurumu Genel Sekreteri İslam ülkelerin dayanışmaya ulaşmaları için siyasi güç, bilgi, güvenlik, servet ve ortak hizmete ihtiyaç olduğuna işaretle Eğer İran, Arabistan ve Türkiye ülkeleri arasında birlik oluşursa hiç şüphesiz stikbar süper güçlerine karşı İslami süper güç oluşur.
Şehriyari Ayrıca İslam ülkeleri arasında ortak yasalar çıkarmak için ortak bir parlamento kurulmasını önererek, “Farklı dinlerin ve mezheplerin bir arada yaşayabileceğinden şüphemiz yoktur ve bunun en bariz örneğini İran’da görebilirsiniz” dedi.
Uluslararası İslam mezheplerini takrip Kurumu Genel Sekreteri Siyonist rejimin fesat kaynağı olduğuna işaretle, “İslam ülkelerindeki savaş, sorunun kökü olan küresel istikbarla yüzleşinceye kadar devam edecektir.” dedi.

parstoday

Yorumlar