SİYONİST MAHKEME MESCİD-İ AKSA KARARINDAN GERİ ADIM ATTI

İşgalcilerin Merkez Mahkemesi dün (25 Mayıs Çarşamba) akşam, Kudüs'teki sözde Sulh Mahkemesi'nin geçtiğimiz pazar günü almış olduğu yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa içinde sesli Talmudi ayinler yapmalarının yasal olduğuna dair kararını iptal etti.  

Görüntülenme: 808 Tarih: 26 Mayıs 2022 18:24
SİYONİST MAHKEME MESCİD-İ AKSA KARARINDAN GERİ ADIM ATTI

Siyonistlere ait medya organlarının verdiği haberlere göre Merkez Mahkemesi, "hassas bir dönemden geçildiği" gerekçesine binaen söz konusu kararın iptal edildiğini bildirdi.

İşgal rejiminin Kudüs'teki sözde Sulh Mahkemesi, yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa içinde sesli ve gürültülü Talmudi ayinler yapmalarının "yasal" olduğuna hükmederek bu konudaki kısıtlamaların kaldırılmasına karar vermişti. İşgal mahkemesinin bu konudaki kararı aynı zamanda daha önce bu tür ayinlerin yasak olduğu dönemde yasağa uymayarak bu tür ayinler yapmalarından dolayı Eski Kudüs'ten uzaklaştırılanlar hakkında verilen uzaklaştırma kararlarının tümünün kaldırılmasını da kapsıyordu. 

İşgal mahkemesinin kararı Filistin'deki bütün İslamî kurumların ve direniş hareketlerinin tepkilerine neden olmuş ve Filistin davasının ileri gelenleri her ne pahasına olursa olsun fanatik yahudilerin Mescidi Aksa'da bu tür şeyler yapmalarına izin vermeyeceklerini dile getirmişlerdi. 

Fanatik yahudi cemaatlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınları ise devam ediyor ve Müslümanlar, Cuma ve Cumartesi hariç hemen her gün onların baskınlarından muzdarip oluyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar