ABD'DEN KUDÜS GÜCÜ'NE YENİ YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü tarafından petrol kaçakçılığı ve kara para aklamakla çalışan uluslararası bir şebekeyi tespit ederek, yaptırım uyguladığını ileri sürdü. 

Görüntülenme: 628 Tarih: 25 Mayıs 2022 23:42
ABD'DEN KUDÜS GÜCÜ'NE YENİ YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, bu şebekenin Kudüs Gücü liderliğinde faaliyet yaptığını ve Rusya tarafından desteklendiğini, şebekenin İran petrolünün satışından kaynaklanan milyonlarca dolar parayı Kudüs güçleri ve Hizbullah'a aktardığını iddia etti.

Bu arada Bugün ABD'nin İran Özel Temsilcisi Robert Malley'nin katılımıyla Senato Dışişleri Komitesi'nde nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması ile ilgili bir oturum düzenlendi.

Komitede, senatörlerin İran ve nükleer anlaşma ile ilgili sorularını yanıtlayan  Robert Malley, nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılmasının ABD için en iyi seçenek olduğunu belirterek, askeri seçeneğin İran'ın nükleer programını yok etmeyeceğini belirtti.

Malley ayrıca, İran'a yönelik azami baskı politikasının başarısız kaldığını bir kez daha deklare etti.

Christian Murphy gibi bazı senatörler de, İran'a yönelik baskının sonuç vermediğini dile getirerek, nükleer anlaşmaya geri dönmeye vurgu yaptı.

Malley oturumda, nükleer anlaşmaya geri dönme görüşmelerinin devam edeceğini kaydetti.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi, müzakerelerin son bulma tarihi hakkındaki soruları yanıtsız bıraktı.

parstoday

Yorumlar