SAVAŞI İSTİSMAR EDEN İŞGALCİ İSRAİL İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA UKRAYNA VE RUSYA'DAN 21 BİN YAHUDİ GETİRDİ

İsrail işgal rejiminin bugün (25 Mayıs Çarşamba) açıkladığı veriler, geçtiğimiz Şubat ayında Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya'dan 21 bin 404 yahudinin işgal altındaki Filistin topraklarına getirildiğini ortaya koyuyor. 

Görüntülenme: 707 Tarih: 25 Mayıs 2022 23:54
SAVAŞI İSTİSMAR EDEN İŞGALCİ İSRAİL İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA UKRAYNA VE RUSYA'DAN 21 BİN YAHUDİ GETİRDİ

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre yeni getirilen yahudilerin, İsrail yasalarına göre geri dönme hakları da olacak. Ancak İsrail Göç ve Entegrasyon Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre gelenlerin büyük çoğunluğu aynı zamanda İsrail vatandaşlığı almış durumda. 

Gazetenin haberinde 10 bin 19 yahudinin Ukrayna'dan, 9 bin 777 yahudinin Rusya'dan, 455 yahudinin de Beyaz Rusya'dan getirildiği, bin kişinin ise henüz göç işlemlerinin tamamlanmadığı belirtildi.

Yahudi Ajansı'nın, Ukrayna yahudilerini işgal altındaki Filistin topraklarına göç etmeye ve buralara yerleşmeye teşvik için Ukrayna sınırlarında ofisler açtığı ve ekipler gönderdiği bilgisi verildi. 

İşgal yönetimi, dünyanın değişik ülkelerine dağılmış durumdaki yahudilerin işgal altındaki Filistin topraklarına toplanmalarını sağlamak için bütün fırsatları değerlendiriyor. Bu açıdan savaşlar ve ekonomik krizler işgal yönetiminin çok işine yarıyor. Çünkü bu tür sorunları ve krizleri yahudileri işgal altındaki Filistin topraklarına göç etmeye teşvikte fırsat olarak değerlendiriyor. Siyonist işgalci bir yandan da dünyanın değişik ülkelerinden getirilen yahudilere yer açmak, onlar için konut inşa etmek amacıyla Filistinlilerin topraklarını gasp ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar