HAMAS HEYETİNİN DOHA TEMASLARI SÜRÜYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden oluşan bir heyet dün akşam (21 Mayıs Cumartesi) Katar’ın başkenti Doha’da bazı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi. 

Görüntülenme: 824 Tarih: 23 Mayıs 2022 00:44
HAMAS HEYETİNİN DOHA TEMASLARI SÜRÜYOR

Hamas heyetinde Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye ve Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi Hüsam Bedran ile Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi üyeleri İbrahim Salah, Halid el-Kaddumi ve Tahir en-Nunu’nun yer aldığı bildirildi.
 

Halil el-Hayye, Cezayir Büyükelçisi Mustafa Butura’ya Kudüs’te ve Filistin’de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi vererek, Cezayir’den Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanması için başlattığı girişimi sürdürmesini istedi.
 

Öncelikle Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) ıslah edilmesi gerektiğine dikkat çeken el-Hayye, Filistin halkının bugün direnişi haklarını geri almak ve işgalcileri dizginlemek için tek yol olarak gördüğünü söyledi.
 

Cezayir Büyükelçisi de görüşmede ülkesinin Filistin davasına desteğini ve Filistin’de ulusal uzlaşının sağlanması için gösterdiği çabaları sürdüreceğini belirtti.
 

Hamas heyeti dün akşam ayrıca Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu’yla bir araya geldi ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri hakkında bilgi verdi.
 

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşim birimi inşasının devam ettiğine dikkat çeken heyet, “İşgale karşı direnmekten başka seçeneğimiz yok” dedi.
 

Hamas heyetinin Afganistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Muhammed Naim’le de görüştüğü ve Doha’da Afganistan Büyükelçiliği’nin açılmasını tebrik ettiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar