TAHRAN’DA KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI SEYYAD HÜDAYİ’YE DÜZENLENEN SUİKASTTA MOSSAD ŞÜPHESİ

 

Görüntülenme: 2502 Tarih: 22 Mayıs 2022 17:24
TAHRAN’DA KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI SEYYAD HÜDAYİ’YE DÜZENLENEN SUİKASTTA MOSSAD ŞÜPHESİ

Bugün saat 16:00 sularında Tahran’da, Suriye’de siyonist İsrail’e ve tekfirci gruplara karşı savaşan Kudüs Gücü komutanlarından Albay Hasan Seyyad Hüdayi evinin önünde kendi arabasından inmek üzere iken Mossad’a bağlı olduğu tahmin edilen motorsikletli iki teröristin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu.

Devrim Muhafızları Ordusu da yayınladığı bildiride küresel emperyalizme bağlı teröristlerin saldırısı sonucunda bir kutsal türbe savunucusunun şehit edildiğini duyurdu. 

Vücuduna isabet eden 5 kurşun nedeniyle olay yerinde şehit düşen Albay Hüdayi’nin, İran Savunma Sanayii Teknolojilerini Geliştirme ve Araştırma kurumunun başkan yardımcılığını yürüttüğü bildirildi.

Bu terör saldırısından dakikalar önce, Siyonist ordunun siber saldırı timine bağlı hesaplardan bu terör saldırısının ayrıntılarına -hatta 5 kurşuna- kadar paylaşımlar yapılması dikkat çekti.

Ünlü Siyonist askeri analistler olaydan sonra attıkları tweetlerde, Albay Hüdayi’nin Suriye üzerinden Lübnan Hizbullahı’na füze teknolojisi ulaştırmaktan sorumlu isim olduğunu, Suriye’den Tahran’a yeni döndüğünü ve Kasım Süleymani’nin yardımcılarından biri olduğunu yazdılar.

Siyonist Maariv gazetesi de, bu suikastın İsrail’in İran’a Suriye konusunda doğrudan bir mesajı olduğunu öne sürdü. 

İsrail Kanal 12 televizyonu da "Tahran'da öldürülen albay, İsraillilere yönelik saldırı ve kaçırma olaylarının planlanmasından sorumluydu." iddiasında bulundu. 

Siyasi gözlemciler, geçtiğimiz yıllarda İranlı nükleer bilim insanlarına Mossad tarafından yapılan suikastların yöntemi ile bu terör saldırısının yönteminin aynı olduğuna dikkat çektiler.  

Öte yandan teröristlerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

kudusgunu.com

Yorumlar