İŞGALCİ İSRAİL ORDUSUNUN TATBİKAT PLANINI DEĞİŞTİRME NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

İsrail işgal güçleri,9 Mayıs’ta başlattığı “Ateş Arabaları” tatbikatına sürpriz bir deniz tatbikatı sıkıştırdı. Edinilen bilgilere göre bu tatbikat, Jerusalem Post’un Hizbullah’la ilgili yayımladığı bir raporun ardından geldi. 

Görüntülenme: 660 Tarih: 18 Mayıs 2022 00:32
İŞGALCİ İSRAİL ORDUSUNUN TATBİKAT PLANINI DEĞİŞTİRME NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

İsrail işgal güçleri 1 ay sürecek olan “Ateş Arabaları” tatbikatının bir parçası olarak pazar günü sürpriz bir deniz tatbikatına imza attı.

İsrail basınında yer alan habere göre, pazar günü genel tatbikatın bir parçası olarak donanmanın rutinden acil durum formatına geçme ve saldırılara başa çıkma yeteneğini test etmeyi amaçlayan başka bir savaş senaryosu hazırlığı yapıldı.

Hesapta olmayan deniz tatbikatı, Jerusalem Post gazetesinin Lübnan'daki Hizbullah direnişinin “genişleyen cephaneliği” hakkındaki bir rapora değinmesinin ardından yapıldı.

İsrail gazetesi, internette dolaşıma sokulan bir videoya atıfta bulunarak, raporunda, “Hizbullah'ın cephaneliğinde bazı yeni mühimmatlara sahip olduğunu" iddia etmişti. “Hizbullah yıllar içinde 100.000'den fazla füze ve roket stokladı” diyen Jerusalem Post, mühimmatların gelişmiş teknoloji ile donatıldığını iddia ederek asıl tehlikenin bundan kaynaklandığını söyledi.

Silahlı kuvvetlerin ayrıca siren sistemi için bir deneme testi gerçekleştirdiği kaydedildi. Jerusalem Post’un haberine göre, yerleşimcilerin sirenleri duyduklarında sığınaklara girmeleri ve sığınaklarının acil bir durum için iyi stoklanmış olmasını sağlamalarını test etmek amacıyla pazartesi günü Tel Aviv ve Hayfa’da acil hazırlık testi yapıldı. Ayrıca İsrail ordusunun, fiili bir saldırı durumunda sirenlerin iki kez çalacağını belirtildi.

İsrail ordusu, 9 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ülke tarihindeki en uzun askeri tatbikatlardan olan "Ateş Arabaları" tatbikatını başlattıklarını ve tatbikat kapsamında İsrail askerlerinin, kara, hava, deniz ve siber uzay savunma hazırlıklarını artırmak için bir ay boyunca eğitim alacaklarını duyurmuştu.

Kudüs Haber Ajansı - KHA

Yorumlar