ADNAN ASFUR 15 AY SONRA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İsrail işgal yönetimi İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Nablus'taki liderlerinden ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Adnan Asfur'u, 15 ay süren idari tutuklamadan sonra dün (12 Mayıs Perşembe) gece serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 708 Tarih: 13 Mayıs 2022 00:54
ADNAN ASFUR 15 AY SONRA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Daha önce birçok kez gözaltına alınan ve işgal zindanlarında esaret hayatı yaşamış olan 57 yaşındaki Adnan Asfur son olarak 23 Şubat 2021 tarihinde gözaltına alınmıştı. İşgal mahkemesi onun idari tutuklu olarak esaret altında tutulmasına karar vermişti ve son olarak 14 Ocak 2022 tarihinde tutukluluk süresini uzatmıştı. 

Asfur, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve özellikle de bu bölgenin en büyük şehri durumundaki Nablus'ta İslami hareketin ve ulusal bağımsızlık mücadelesinin önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Şimdiye kadar farklı zamanlarda toplamda 14 yıl İsrail işgal rejiminin zindanlarında esaret hayatı yaşadı. Ancak maruz kaldığı baskı ve zulüm onu Filistin halkının hak mücadelesine öncülük etme konusundaki kararlılığından geri adım atmaya zorlayamadı. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar