HALİL EL HAYYE FİLİSTİN HALKININ TERCİHİNİ AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 840 Tarih: 12 Mayıs 2022 19:14
HALİL EL HAYYE FİLİSTİN HALKININ TERCİHİNİ AÇIKLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi ve Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Müdürü Halil El-Hayye Filistin halkının İsrail işgal rejimi karşısındaki tercihinin direniş ve kapsamlı mücadele olduğunu, bu tercihin tüm Filistin evlatlarını kapsayan geniş çaplı bir tercih olduğunu, bu halkın işgale son vermekte ve onu topraklarından atmakta kararlı olduğunu ifade etti. 

El-Hayye, El-Aksa televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda, işgal rejiminin korkutma çabalarıyla, terör faaliyetleriyle, cinayetleriyle, normalleştirme politikasını kullanarak Filistin sınırlarının dışına uzanmasıyla Filistin toprakları üzerindeki varlığını kalıcı hale getirebileceğini sandığına dikkat çekti. 

El-Hayye, işgal rejiminin Filistin halkının haklarını tanımadığını ve onun toprakları üzerinde ayaklarını sağlamlaştırmaya, Filistin halkının ise bütün gücüyle onu oradan söküp atmaya çalıştığını dile getirdi. 

El-Hayye, ümmetin Kudüs ve Mescidi Aksa davası etrafında ittifak halinde olduğunu dile getirerek, "Bizim direnişi sürdüren tavrımızla ve ümmetin desteğiyle bölgedeki durumumuz daha da iyiye gitmektedir." dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar