KATAR'DAN KORSAN İSRAİL'E KINAMA

Katar Dışişleri Bakanlığı, el-Cezire kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile’nin bu sabah (11 Mayıs Çarşamba) Cenin Kampı’nda işgal güçleri tarafından şehit edilmesini kınadı. 

Görüntülenme: 627 Tarih: 11 Mayıs 2022 18:34
KATAR'DAN KORSAN İSRAİL'E KINAMA

Bakanlık sözcüsü Lolwah el-Hatır, Twitter hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Cenin Kampı’ndaki gelişmeleri takip eden gazeteci Şirin Ebu Akile’yi üzerinde basın yeleği olmasına rağmen hedef aldığına dikkat çekerek, “Devlet destekli İsrail terörizmi durdurulmalı, İsrail’e koşulsuz destek son bulmalı” dedi.
 

El-Cezire kanalı da yayınladığı bildiride, Şirin Ebu Akile’nin ölümünden tamamen işgal güçlerinin sorumlu olduğunu ve Filistinli gazetecinin İsrailli keşkin nişancı tarafından soğukkanlılıkla şehit edildiğini açıkladı.
 

Avrupa Birliği Filistin Temsilciliği, Şirin Ebu Akile’nin yargısız infazının hızlı ve bağımsız bir şekilde soruşturulmasını isteyerek, gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanması gerektiğini bildirdi.
 

Filistin Parlamentosu ise yayınladığı bildiride, el-Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’nin Cenin Kampı’nda görevini yaparken işgal güçlerince şehit edilmesini kınadı.
 

Bildiride, Filistinli gazetecinin kasıtlı olarak hedef alınarak öldürülmesinin uluslararası hukuka göre savaş suçu olduğuna ve işgal güçlerinin cinayetlerine yeni bir halka eklendiğine dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar