HAMAS LİDERLERİNDEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Zahir Cebbarin, siyonist işgalcilerin Filistin direnişinin liderlerine yönelik suikast tehditleriyle ilgili açıklamasında, direniş liderlerinin kanına dokunulmasının Hamas'a savaş açılması anlamına geleceğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 701 Tarih: 10 Mayıs 2022 12:07
HAMAS LİDERLERİNDEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Cebbarin, Alhoriya News tarafından yayınlanan basın açıklamasında, işgal güçlerinin Salih El-Aruri başta olmak üzere direniş liderlerinden herhangi birinin kanına dokunması halinde bunun savaş ilanı anlamına geleceğini ve direnişin buna cevabının çok sert olacağını, işgalcinin sınırı aşmasına müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. 

Cebbarin açıklamasında; "Halkımızın evlatlarının tümü işgal rejiminin öldürme tehdidiyle karşı karşıyadır. Biz, vatan savunmasında bu çocuklardan, gençlerden ve kadınlardan daha değerli değiliz." diyerek, Hamas'ın ve direnişin değişik kanatlarının tarihte birçok önemli direniş liderini şehit verdiğine işaret etti. 

Bu arada Hamas liderlerinden Fazi' Savafita da işgal rejiminin direniş liderlerine yönelik suikast tehditlerinin aslında Filistin halkının mücadelesi karşısında başarısız kalmasından kaynaklandığını, ancak böyle tehdit yöntemleriyle başarılı olmasının da mümkün olamayacağını vurguladı. 

Savafita, işgal güçlerinin böyle tehdit politikasını kullanmasının gerek güvenlik alanında ve gerekse siyasi alanda kontrolü sağlayamamaktan kaynaklanan bir acziyetin dışa yansıması olduğuna işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar