ABD VE SUUDİ ARABİSTAN LÜBNAN SEÇİMLERİNE MÜDAHALE EDİYOR

Hizbullah Merkez Konseyi'nin bir üyesi, ABD ve Suudilerin Lübnan seçimlerine benzeri görülmemiş müdahalesini vurgulayarak, "Lübnan'ın düşmanların elinde esir olmasını kabul etmiyoruz" dedi. 

Görüntülenme: 670 Tarih: 10 Mayıs 2022 13:18
ABD VE SUUDİ ARABİSTAN LÜBNAN SEÇİMLERİNE MÜDAHALE EDİYOR

Hizbullah Merkez Konseyi’nin üyesi Nebil Kavuk şu ifadelerde bulundu: ‘Direnişin silahsızlanması sloganı, çözüm yolu değil, çatışma sloganıdır. Büyükelçiliklerin zehirli müdahaleleri görülmemiş boyutlara ulaştı ve yetkililerin bu sorunu çözmek için harekete geçmesi gerekiyor. Bundan daha kötüsü de ABD ve Suudilerin müdahalesinin meşrulaştırılmasıdır.

Bir sonraki adımda Hizbullah, fitneci elçiliklerin zehirli müdahalelerini durdurmak için farklı bir şekilde çaba gösterecektir. Milletimizin onurlu ruhu, yabancıların müdahalesine izin vermeyecektir. Onlar ne tehditlerden korkacak ne de düşmanların kötü taleplerine hiçbir koşulda boyun eğmeyecek ve teslim olmayacaktır.

15 Mayıs'ta İsrail'in ve destekçilerinin hayallerini gömeceğiz ve Lübnan seçimleri direniş için yeni bir durak olacak ve millet, seçimlere geniş katılım göstererek direnişe olan bağlılığını ve desteğini gösterecektir.

Direniş düşmanları krizi uzatmaya çalışırken ve yetkililer ABD'nin yeşil ışığını beklerken, biz bir sonraki aşama için çözüm arıyoruz. Onlarca yıldır Küba, İran ve Kuzey Kore'yi kuşatan bir Amerika, Lübnan'a da acımıyor. Açlık ve savaşla 15 milyon Yemenliyi öldüren Suudi Arabistan'ın Lübnan'a acımasını beklemiyoruz. Lübnan'ın, düşmanlarının elinde esir olmasını kabul etmiyoruz ve bundan sonraki aşamada iç krizleri farklı şekilde değerlendireceğiz.’

Lübnan parlamentosunda direnişe bağlı bir grubun lideri olan Muhammed Raad da şunları söyledi: ‘Lübnan parlamento seçimleri, bazı tarafların direnişe yönelik saldırısını ve direnişin bu komplolara karşı mücadelesini göstermektedir.

Halk bilmelidir ki direniş Lübnan'ın ayrılmaz bir parçasıdır ve ülkenin siyasi hayatının göstergeleri direniş çatısı altında belirlenmektedir. Bu nedenle, direniş olmadan Lübnan'ın kaderi rüzgârın elinde olacaktır.’

Lübnan parlamento seçimlerinin asıl aşaması 15 Mayıs'ta yapılacaktır. Lübnan İçişleri Bakanlığı, bazı sabotajlara rağmen seçimlerin zamanında yapılacağını açıkladı.

Lübnan'da parlamento seçimleri, ülkenin ciddi bir siyasi ve ekonomik krizle ve Suudi ve Siyonist düşmanlarla karşı karşıya olduğu bir dönemde yapılıyor.

Gurbetçi Lübnanlılar için parlamento seçimlerinin ilk turu birçok Arap ülkesinde yapıldı. Lübnanlı yetkililer, seçmenlerin yaklaşık yüzde 60'ının ilk turda oy kullandığını açıkladı.

Lübnan parlamento seçimlerinde gurbetçi Lübnanlılar için oy verme işleminin ikinci turu bazı Avrupa ve Afrika ülkelerinde Pazar günü başladı.

Gurbetçi Lübnanlılar için oy verme işleminin ikinci turu, İspanya, Almanya, İsveç, Fransa, Belçika, İsviçre, Romanya, İtalya, Avusturya, İspanya, Hollanda, Danimarka, Polonya, Zambiya, Güney Afrika ve Kongo Cumhuriyeti’nde yapıldı.

Bazı gözlemciler, Suudilerin Lübnan seçimleri yaklaşırken siyasi bir boşluk yarattığını ve Amerika’nın, Suudilerin ve Siyonistlerin, projelerinin önündeki en büyük engel olan Hizbullah ile Lübnan kuşatmasını destekleyerek savaştıklarını düşünüyor. Özellikle bu yıllarda Lübnan'daki güç artık tamamen Suudi Arabistan'a yakın isimlerin elinde değildir ve direniş Lübnan'da çok fazla siyasi nüfuz kazanmıştır.

rasthaber

Yorumlar