PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI ADANA'DA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ (VİDEO)

Ramazan ayının son cuma günü idrak edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Adana'da basın açıklaması yapıldı. 

Görüntülenme: 1637 Tarih: 05 Mayıs 2022 10:26
PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI ADANA'DA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ (VİDEO)

Adana 5 Ocak Meydanı'nda, Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen basın açıklamasına, birçok STK ve siyasi parti temsilcisi destek verdi.

Basın açıklaması, Gazzeli Hafız Hussam el Naffar'ın okuduğu Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Platformu Adana temsilcisi Orhan Erkuş okudu.

Basın açıklamasına salat ve selam ile başlayan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana temsilcisi Erkuş, Mescid-i Aksa'nın Allah (celle celalühü) tarafından mukaddes kılındığı, Müslümanların ilk kıblesi, 3'üncü Harem–i Şerif'i ve Kutlu Nebi'nin miraç noktası olduğunu ifade edildi.

Kudüs'ü, Müslümanlar açısından Ümmetin vahdet ve birliğinin sembolü olarak tanımlayan Erkuş, “Ümmet onunla izzet kazanır ve onsuz da esareti yaşar. Kudüs düştüğünde ümmet düşer, Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs, İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar, Kudüs'ü özgürleştirmek ve işgalci siyonistlerden temizlemek ile mükelleftirler." dedi.

"Siyonistler, İslam Ümmetinin onuruna, izzetine, namusuna, kutsallarına saldırmaktadır"

Bir asra yakındır ümmetin ilk kıblesi ve mukaddes topraklarının, Yahudiler tarafından işgal edildiğini belirten Erkuş, "Büyük şeytan Amerika ve İslam düşmanı Batılı devletlerin desteğiyle barbar Siyonistler, İslam Ümmetinin onuruna, izzetine, namusuna, kutsallarına göz dikmiş, saldırmaktadır. Siyonist katiller ilk kıblemiz Mescid–i Aksa'nın hürmetini ayaklar altına almakta, orada ibadet eden Müslümanlara saldırmakta, en kutsal üçüncü mabedimize necis çizmeleri ile girmektedirler. Her gün Kudüs'ten, Filistin'in diğer şehirlerinden gelen cinayet ve katliam görüntüleri ekranlara düşmektedir. Siyonistler kadın çocuk, genç yaşlı dinlemeden mazlum Filistin halkını katletmektedir. Bu katiller sürüsüne 'dur' denilmezse bugün Kudüs'ün esaret altında olması gibi, yarın İstanbul, Tahran, İslamabad, Kahire, Mekke, Medine ve diğer İslam şehirleri de benzer tabloyla karşı karşıya kalacaktır." ifadelerini kullandı.
İslam Ümmetine, Müslüman idarecilere, İslam âlimlerine, kanaat önderlerine, aydınlara, hürriyetlerine düşkün müminlere seslenen Erkuş, "Gözlerinizi açın! Ümmete emanet olarak bırakılmış olan bu mübarek topraklar için mücadele etmek, sadece Filistin halkına bırakılacak bir sorumluluk değildir. Tüm ümmet yaşananlardan sorumludur ve Kudüs'ün yeniden fethinde, gücü nispetince mesuliyet taşımaktadır. Filistinli Müslümanlar, bütün İslam âleminin yükünü omuzlarında taşıyarak ümmetin izzetini korumaya çalışmaktadırlar. Bakınız aziz İslam kahramanlarının neler yaptıklarına! İntifada siyonist işgalcilerin de kalbine dayandı. Artık sözde başkentlerinde bile Müslümanların kahredici direnişlerinden emin olmayan, sokaklarda korka korka dolaşan siyonistler var. Allah'ın izniyle direniş şahlanıyor! Batı Şeria, işgal altındaki 1948 toprakları ve bütün Filistin birer Gazze olma yolunda! Yeni bir intifadanın ayak sesleri Siyonist işgalcilere kâbuslar yaşatıyor. Siyonist işgalcilerin yıkılışı yakındır! Bu, Allah’ın ve O’nun Resulünün müjdesidir. Bugün bizler de bu davaya sahip çıkmaz ve Kudüs’ün özgürlüğü için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmezsek, hepimiz vebal altında kalırız. Zalimlerin esareti altında, zillet içerisinde debelenir ve ebedi âlemde de hesabını veremeyiz. Müslümanların ortak davası olan Kudüs’ü ümmetin vahdetine vesile kılmak, ihtilaf ve suni ayrılıkları bu dava için bir tarafa bırakmak ve Siyonist İsrail’e karşı yekvücut olmak gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Dünya Kudüs Günü vesilesiyle, Müslümanların dünyanın dört bir tarafında meydanlara akın ettiğini, Kudüs davası için bir araya geldiğini ifade eden Erkuş, "Bugün günlerden Kudüs! Ümmet evlatlarının elleri Kudüs için duada… Yükselen haykırışlar Kudüs için! Gün; Kudüs için feryat etme, fedakârlık yapma, Kudüs davasını omuzlama, Kudüs için feda olma günüdür! Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü… Gelin hangi millet, parti, tarikat, cemaat ve hareketten olursak olalım, vahdet ve uhuvvet içerisinde, Allah’a dayanarak Kudüs’ün düşmanlarına karşı mücadele edelim! Kudüs’ü özgürleştirerek ümmete özgürlük, bağımsızlık ve izzet yolunu açalım!" diye konuştu.

Erkuş, basın açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

"Bu vesileyle, en kısa zamanda bu günün özgür Kudüs'te ve Mescid-i Aksa’da kutlanmasını Yüce Rabbimizden diliyor, bu dava uğrunda mücadele eden ve bedel ödeyen tüm kardeşlerimizi minnetle yâd ediyoruz. Rabbimiz, bizleri de bu yüce dava uğrunda mücadele eden şerefli kullarından eylesin."denildi. (İLKHA)
 

Yorumlar