RUSYA'DAN SİYONİST İSRAİL'E SERT CEVAP

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bugün (3 Mayıs Salı) yayınladığı bildiride, tarihte Yahudiler ve Nazilerin işbirliği yaptıklarını gösteren birçok acı örnek olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 945 Tarih: 04 Mayıs 2022 16:46
RUSYA'DAN SİYONİST İSRAİL'E SERT CEVAP

Bildiride, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in açıklamalarının tarihi gerçeklere aykırı olduğu ve mevcut İsrail hükümetinin Kiev’deki Neo-Nazileri desteklediğini gösterdiği kaydedildi.
 

Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Tarih, ne yazık ki, Yahudiler ile Naziler arasındaki trajik iş birliğinin örneklerini biliyor. Almanlar, Polonya’da ve Doğu Avrupa’da Yahudi sanayicileri, gettoların ve Yahudi konseylerinin başı olarak atadı. Bunlardan bazıları kesinlikle korkunç işlerle hatırlanıyor. Varşova’daki Jakub Lejkin, Yahudileri gözetledi ve Alman işgal yönetimine bilgi verdi, bu da yurttaşlarını acı bir ölüme mahkum etti. Chaim Rumkowski, gettodaki yetişkinlerin hayatlarına karşılık Lodz Yahudilerine çocuklarını Nazilere verme teklifinde bulundu.”
 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Yahudi olmasının Ukrayna’da Nazilerin kontrol sahibi olmadığını göstermediğini çünkü Adolf Hitler’in de Yahudi kökenli olduğunu” söylemişti.
 

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Lavrov’un Zelenskiy hakkında konuşurken söylediklerini “Nazi Holokost’unun dehşetini küçük düşüren affedilemez bir yalan olduğunu” söyleyerek kınamış, İsrail Başbakanı Naftali Bennet de “Holokost trajedisinin siyasi amaçlarla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu” öne sürmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar