İMAM HAMENEİ'DEN İSLAM ÜLKELERİNE SİYONİST REJİM UYARISI (ANALİZ)

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei salı akşamı yüzlerce öğrenci ve öğrenci dernekleri üyeleri ile görüştü. 

Görüntülenme: 775 Tarih: 02 Mayıs 2022 10:18
İMAM HAMENEİ'DEN İSLAM ÜLKELERİNE SİYONİST REJİM UYARISI (ANALİZ)

İslam İnkılabı Rehberi bu görüşmede Dünya Kudüs Günü'nün yakın olduğuna değinerek; "Filistin halkının büyük fedakarlıkları ve Siyonistlerin cinayetleri ve fiyaskolarının doruk noktaya ulaşması ile beraber bu yılki Kudüs diğer yıllarınkine göre farklıdır. Mazlum aynı zamanda güçlü ve dik duran Filistin halkı ile sempati yapılarak onların moralleri arttırılmalıdır." dedi.

Ayetullah Hamanei, konuşmasının son bölümünde Kudüs meselesiyle ilgili olarak; "Filistin halkı ve gençleri büyük fedakarlıklarda bulundu. Siyonist Rejim ise fiyasko ve cinayet sınırlarını zorlamakta, her halta baş vurmaktadır. Amerika ve Avrupa da onu destekliyor." dedi.

İslam ülkelerinin Filistin meselesindeki eylemlerini şiddetle eleştirdiğini belirten İslam İnkılabı Lideri, "Maalesef İslam devletleri çok kötü performans sergiliyor ve Filistin meselesini konuşmaya bile yanaşmıyorlar. Bazıları Filistin'e yardım etmenin yolunun Siyonistlerle ilişkiye girmek olduğunu düşünüyor. Bu büyük bir hata." diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi aslında son yıllarda Amerika siyasetleri çerçevesinde gayrı meşru Siyonist Rejim'in cinayetlerini ve hedeflerini gözardı ederek Siyonist Rejim ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışan kimi Arap ve İslam rejimlerini kastetmektedir. 

BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas,  Arapların Filistin milletinin ülküleri çerçevesindeki  taahhütlerine rağmen 2020 Eylül ve Aralık ayları arasında  Siyonist Rejim'le ilişkilerini normalleştirdi. 

Hiç şüphe yok ki Siyonist rejim, özellikle Filistin halkına karşı uzun süredir devam eden işgalcilik ve insan karşıtı uygulamalarıyla, bölgedeki Müslüman milletlerin çıkarlarına hizmet eden barışçıl ilişkiler peşinde koşmamıştır.

 

Bu yıl Dünya Kudüs Günü arifesinde Siyonistler şiddet ve suç eylemlerini daha da yoğunlaştırdılar. Son iki haftadır Kudüs'te Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'nın avlusundaki ibadet eden Filistinlilere Siyonist militanların saldırıları yüzlerce Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına neden oldu; Ancak Filistin halkının devam eden direnişi, bazı Arap ülkeleri tarafından Siyonist rejimle ilişkilerin utanç verici normalleştirilmesi sürecinin başarısızlığa uğraması, Amerika Birleşik Devletleri ve Siyonist rejimin komplolarının direnişi zayıflatmasındaki başarısızlığını ortaya koydu. 

Gerçek şu ki Filistinlilerin tarihsel deneyimleri onlara ideallerine ulaşmak için Siyonist işgalcilere direnmekten başka seçeneklerinin olmadığını öğretti. Bu bağlamda HAMAS  Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, "Bugün Filistin iki seçenekle karşı karşıyadır; Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilmesini kabul etmek veya Siyonist rejime direnmek.  Filistin halkı ve Direniş grupları ise doğal olarak direnişi seçti. " açıklamasında bulundu.

Bu arada, Ramazan'ın son Cuma günü olan Dünya Kudüs Günü, dünyadaki Müslümanların ve özgür insanların Filistin halkının ülküleriyle dayanışma içerisinde olduğunu ve Siyonist işgalcilere karşı nefreti ilan etmek için bir başka önemli fırsat olacak. Bazı Arap rejimlerinin sessizliği ve eylemsizliğine karşı haykırışların yapılacağı bir fırsat olacaktır. Filistinlilere ve Müslümanların kutsal mekanlarına yönelik saldırganlıklarına ve suçlarına devam etmemesi için belirleyici bir uyarı olacaktır. 

İslam İnkılabı Rehberi  tam da bu noktadan hareketle, bölgedeki ve işgal altındaki topraklardaki güncel gelişmeleri dikkate alarak, Kudüs Günü'nü önceki yıllardan farklı değerlendirdi. 

parstoday

Yorumlar