SİYONİST REJİM GÜÇLERİ ARİEL EYLEMİ SEBEBİYLE BASKINLARI ARTTIRDI

Dün (29 Nisan Cuma) gece Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesimindeki Selfit vilayetinin sınırları içinde, Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi yoluyla inşa edilmiş Ariel yahudi yerleşim merkezinde bir işgalci bekçinin öldürülmesi üzerine işgal güçleri Selfit'te askeri kuşatmalarını, baskınlarını ve aramalarını artırdılar.  

Görüntülenme: 757 Tarih: 01 Mayıs 2022 17:54
SİYONİST REJİM GÜÇLERİ ARİEL EYLEMİ SEBEBİYLE BASKINLARI ARTTIRDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin olaydan sonra Selfit şehrine baskın düzenleyerek etrafa yoğun bir şekilde ateş ettiklerini dile getirdi. 

Selfit Belediye Başkanı Abdülkerim Zubeydi işgal güçlerinin şehrin üç girişini, buldozerlerle toprak yığınları dökmek suretiyle kapattıklarını ve bunların içinde şehrin ana girişi durumundaki kuzey girişinin de yer aldığını, bu yüzden şehrin Batı Şeria'nın diğer bölgeleriyle irtibatının kesildiğini söyledi.

İşgal güçleri sadece Selfit'in yollarını kapatmakla yetinmeyip şehre su temin eden kanalı da tahrip ettiler. 

İşgal güçleri Selfit'in batısındaki Karava Beni Hassan Kavşağı'na çok sayıda asker yığdı ve çevredeki kasaba ve köylerin girişlerinde kontrol noktaları oluşturdular. Bazı yerlere de baskınlar düzenleyerek arama faaliyetleri başlattılar.  

Dün gece geç saatlerde, Ariel yahudi yerleşim merkezi girişinde gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde işgal rejiminin güvenlik güçlerine mensup bir bekçi öldürüldü. 

Olayla ilgili video görüntüsünde iki direnişçinin bir jeeple Ariel yahudi yerleşim merkezinin girişinde görev yapan bekçiye yaklaştığı ve sıfır noktadan üzerine ateş ettikleri, bekçiyi öldürdükten sonra da kaçtıkları görülüyor. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Selfit'teki eylemle ilgili bir açıklama yayınlayarak, eylemi gerçekleştirenleri kutladığını ve bunun kahramanca bir eylem olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar