İZMİR’DE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ’NDE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ (FOTO-VİDEO)

İzmir Konak Meydanı’nda Kudüs Sevdalıları tarafından Dünya Kudüs Günü münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi. 

Görüntülenme: 1632 Tarih: 30 Nisan 2022 05:04
İZMİR’DE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ’NDE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ (FOTO-VİDEO)

Şeyh Ali Atalay tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan eylemde, ellerinde Şeyh Ahmed Yasin, Fethi Şekaki, Abbas Musevi ve Kasım Süleymani gibi Kudüs şehitlerinin fotoğraflarını taşıyan topluluk sık sık tekbirler getirilerek ‘Müslüman Uyuma Kitabına Sahip Çık’, ‘Kahrolsun İsrail Kahrolsun Amerika’, ‘Kudüs’e Selam Direnişe Devam’ ve ‘Filistin Emanet Anlaşma İhanet’ sloganlarını attı.

‘Kudüs Eksenimiz Direniş Yolumuz Velayet Bağımızdır’ pankartının açıldığı ve ‘Katil Siyonist Filistin’de Defol’, ‘Direnişe Bin Selam’, ‘Uyan Artık Ey Ümmet’, ‘Siyonist Katiller Hesap Verecek’, ‘Yaşasın Kudüs Cephesi Yaşasın İslam Birliği’, ‘Kudüs’e Canımız Fedadır’, ‘Filistin Yalnız Değildir’, ‘Normalleşme İhanettir’ ve ‘Mescid Aksa Onurumuzdur’ dövizlerinin taşındığı basın açıklamasında bildiri Bayraklı Ehli Beyt Camii İmamı Şeyh Rahman Karanlık tarafından okundu.   

Okunan basın açıklamasının tam metni şu şekildedir:

‘Bismillahirrahmanirrahim

Değerli Basın Mensupları ve Aziz Vatandaşlarımız!

Yüce Allah’ın selam, rahmet ve bereketi üzerinize olsun!

Mübarek Ramazan ayının son günlerini geçirdiğimiz şu kiymetli vakitlerde, Rabbimize bizleri bu Ramazan ayını da derk edenlerden karar kıldığı için hamdu senalar etmekteyiz. Ramazan ayı rahmet, bereket aynı zamanda ilahi mesajı bizlere ulaştıran Kur'an'ı Kerimin ayıdır basın açıklamasına başlamadan önce, kendisini şeytana teslim etmiş bir şahıs tarafından İsveç’te ilahi kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan büyük saygısızlığı şiddetle telin ediyoruz. İslam alemi bu aşağılık provokotörlerin oyununa gelmeyecektir. Bu saygısızlığa karşı Müslümanlar olarak vereceğimiz en iyi cevap, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in insanlığa vaz ettiği emirlerine hayatımızın her alanında uymaktır. Tüm işlerimizde, şahsi hayatımızda, sosyal ve toplumsal hayatımızda Kur’an’a uyarsak iki cihan saadetine ulaşırız ve bu alçakların çanına ot tıkamış oluruz. Rabbim bizleri Kur’an’dan, Rasulullah'ın sünnetinden ve Ehl-i Beyt’in kutlu yolundan ayırmasın.

Kıymetli Basın Mensupları ve değerli vatandaşlarımız!

Bilindiği gibi Dünya Kudüs Günü, 1979’dan bu yana tüm dünyada Müslümanlar ve özgür ruhlu insanlar tarafından yürüyüşler, basın açıklamaları ve salon toplantılarıyla ihya edilmektedir.

Biz de bugün burada( Ege'nin incisi, güzel İzmir'imizin merkezinden) Tüm Dünya Müslümanları adına rahmetli İmam-ı Ümmet'in İslam Ümmetine hediye ettiği bu aziz günü ihya etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Basın açıklamamıza verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikler Kudüs’ümüzün kurtuluşu yolunda birer kilometre taşı olur inşallah.

Bu sene Dünya Kudüs Günü’nü, bazı İslam ve Arap ülkelerinin gasıp İsrail ile normalleşme ve uzlaşma çabalarına girdiği ve aynı zamanda Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere tüm Filistin topraklarında İntifada ateşinin yakıldığı bir dönemde ihya ediyoruz. Ayrıca korsan İsrail’in Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme ve hatta yıkma planları da işlemeye devam etmektedir. Mescid-i Aksa’ya yönelik tehlikenin her geçen gün arttığı bir dönemden geçiyoruz. Mübarek Ramazan ayı içerisinde siyonistlerin Pesah Bayramını bahane ederek Mescid-i Aksa’ya nasıl saldırdığını, orada ibadet eden Müslümanları nasıl acımasızca dövdüklerini ve esir aldıklarını televizyonlardan yüreğimiz kan ağlayarak seyrettik.

Hiç şüphesiz Dünya Kudüs Günü, İslam’ın Günü’dür.

Dünya Kudüs Günü, İslam’ın diriliş ve direniş günüdür!

Kudüs Günü, Filistin davasının unutturulmasını önlemek için ilan edilmiştir. Mübarek Ramazan ayının son Cuma günü Dünya Kudüs Günü’dür.

Kudüs Günü, İslam ümmetinin damarlarına direniş kanının pompalandığı ve Kudüs’ümüzün sadece direnişle kurtulabileceğinin ilan edildiği gündür.

Savaşlar, katliamlar, doğal afetler ve maneviyat erozyonuyla boğuşan coğrafyamızın hiç şüphesiz en sancılı ve kırılgan noktası, Filistin coğrafyası ve tabi ki Kudüs’ümüzdür! Sözde ‘Arap Baharı’ ile Müslümanların ve dünyadaki tüm özgürlük taraftarı insanların gündeminde geri sıralara düşürülen Filistin ve Kudüs meselesi, bugün geldiğimiz noktada yeniden insanlığın ilk ve en önemli gündem maddesi haline gelmek üzeredir ve gelmek zorundadır.

Bu sene Dünya Kudüs Günü’nün sloganı, ‘Kudüs Eksenimizdir’ olarak belirlendi.

Gerçekten de müminler için Kudüs Davası, İslam Ümmetinin Merkez davasıdır. Eksenine Kudüs’ü almayan hiç bir hareket Allah’ın rızasını kazanamaz ve başarıya ulaşamaz ve başarı da direnişten geçer.

Bu vesileyle direnişçi Filistin ve Kudüs halkına ve Mescid-i Aksa’yı savunanlara selam olsun.

Başta Şehit Şeyh Ahmet Yasin, Şehit Seyyid Abbas Musevi, Şehit Fethi Şikaki, Şehit İmad Mugniye, Şehit Abdulaziz er-Rantisi, Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis ve direniş şehitlerinin seçkin yüzü Şehit Kasım Süleymani olmak uzere tüm direniş şehitlerine ve Kudüs yolunda canını feda eden tüm mücahitlere selam olsun. Ey Kudüs sevdalısı kardeşlerimiz!

Bölgemizde Siyonizm’in uğursuz planlarına kayıtsız kalmak, Kudüs’ün ve Filistin’in kurtarılması davasını diğer davaların önüne geçirmek ve İslam Birliğinin oluşması için çaba sarf etmemek sadece işgalci siyonistleri sevindirecektir.

Büyük Şeytan ABD, Siyonist İsrail, İngiltere ve onlara destek veren Suud, Birleşik Arap Emirlikleri,Bahreyn ve Mısır başta olmak üzere satılmış Arap krallıkları siyonist İsrail ile normalleşme adı altında Filistin direnişini tarih sahnesinden silmek, Gazze halkını açlığa ve sefalete mahkum etmek ve direniş güçlerini köşeye sıkıştırmak ve hatta yok etmek istemektedirler.

Büyük Orta Doğu Projesi adı altında yürütülen, Büyük İsrail Projesi olduğu bir gerçektir. İslam âlemi ve mazlum coğrafyamız her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor. Haremimiz olan Mescidi Aksa her gün terörist İsrailliler tarafından basılıyor, Müslümanların izzetleri çiğnenmeye devam ediyor. Terörist İsrail’in işgalleri sebebiyle Müslüman yurdu her gün kan ağlıyor. Siyonist İsrail bir gün Gazze'ye, bir gün Batı Şeria'ya, bir gün Mescidi Aksa'ya saldırıyor. Tüm bu gelişmeleri görmezden gelen İslam ülkelerinin liderleri de birer birer siyonist İsrail ile normalleşme adımları atıyor. Oyusa bilinmeli ki; zalimle kurulan dostluk, mazluma ihanettir.

Kardeşlerim, Ey Filistin davasının dostları!

Kudüs, hepimizin önünde bir imtihandır ve Kudüs’ü özgürleştirmek ancak Siyonizm’e, küresel kapitalizme ve emperyalizme karşı küresel ayaklanmayı başlatmakla mümkündür.

Unutmayalım ki Dünya Kudüs Günü, sadece bir anma günü değildir. Bugün, Kudüs’teki direnişe destek olma, Filistin davasına, Gazze’ye, ve direniş güçlerine sahip çıkma günüdür.

Kudüs’ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur ve Kudüs, yeryüzünün tüm büyük ve küçük şeytanlarına karşı mazlumların direniş kardeşliğinde buluşmasıyla kurtulacaktır. Bizler, Siyonist işgal bitmeden, sürgündeki tüm Filistinliler evlerine dönmeden, küresel emperyalizm bölgemizden kovulmadan, bölge halklarını birbirine kırdırmaya çalışan batıl düzenler yıkılmadan, Korsan İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü sökülmeden, Amerikan üsleri kapatılmadan Kudüs’ü özgürleşmiş saymayacağız. Ve çocukları, suçsuz sivilleri katlederken gözünü kırpmayan, binlerce Müslümanı zindanlarda işkenceyle çürüten ve kendi menfaatleri için bölgeyi kan gölüne çeviren İsrail ile normalleşmek de asla kabul edilemez. İsrail bir terör devletidir ve coğrafyamız için en büyük tehdittir. Bizler, tüm İslam ülkelerinden Korsan İsrail ile olan ilişkilerini kesmelerini talep ediyoruz.

Rabbimiz!

Tüm Müslümanları, dünyadaki tüm mazlum ve mustazaf halkları arzına varis kıl, müstekbirlerin saltanatlarını bizim ellerimizle devir, zalimlerden intikamını bizlerin eliyle al. Hepimizi en kısa zamanda özgür Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da buluştur.

Velhemdu lillahi Rabbil âlemin.

Yaşasın özgür Kudüs!

Yaşasın Filistin!

KAHROLSUN AMERİKA KAHROLSUN İSRAİL!

Yorumlar