İRAN'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ GÖSTERİLERİNE MİLYONLAR KATILDI

Dünya Kudüs Günü'nün ihya edilmesi amacıyla İran'ın değişik şehirlerinde büyük kalabalıkların katıldığı gösteriler düzenlendi.  

Görüntülenme: 1020 Tarih: 29 Nisan 2022 13:59
İRAN'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ GÖSTERİLERİNE MİLYONLAR KATILDI

Her yılın Ramazan ayının son Cumasında ihya edilen Dünya Kudüs Günü'nde koronavirüs salgını sebebiyle iki yıldan beri gösteriler düzenlenemiyordu. Ancak bu yıl büyük kalabalıkların katıldığı gösteriler düzenlendi. 

İran'ın başkenti Tahran'da gösteri, Tahran Üniversitesi'nin Cuma namazı alanında düzenlendi. Gösteri öncesinde yapılan açıklamalarda buradaki gösteride Hamas'ın şu an İran'da bulunan heyetinin başkanı Halil El-Hayye'nin de bir konuşma yapacağı belirtilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Tahran muhabirinin verdiği bilgilere göre gösterilere katılanlar, "İsrail'e ölüm!", "Amerika'ya ölüm!", "İsrail'le ilişkileri normalleştiren hain yöneticilere ölüm!" şeklinde sloganlar attılar. 

Göstericilerin İsrail bayraklarını, ABD bayraklarını ve İsrail'le ilişkileri normalleştirme anlaşmaları yapan bazı yöneticilerin fotoğraflarını yaktıkları belirtildi. 

Gösterilere Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Yargı Erki Başkanı başta olmak üzere yöneticilerden de birçok kişinin katıldığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar