MEHDİ ŞUŞTERİ: SİYONİSTLERLE İLİŞKİNİN NORMALLEŞMESİ BARIŞ VE GÜVENLİK İÇİN CİDDİ TEHDİTTİR

İran İslam Cumhuriyeti'nin Süleymaniye Başkonsolosu, Siyonist rejimin bölgedeki doğrudan ve dolaylı varlığının sonucunu güvensizlik ve istikrarsızlık olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 654 Tarih: 28 Nisan 2022 18:23
MEHDİ ŞUŞTERİ: SİYONİSTLERLE İLİŞKİNİN NORMALLEŞMESİ BARIŞ VE GÜVENLİK İÇİN CİDDİ TEHDİTTİR

Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti'nin Irak'ın Süleymaniye Başkonsolosu Mehdi Şuşteri, Çarşamba günü, Dünya Kudüs Günü arifesinde, Irak Kürdistanı'ndaki bazı yerel gazetelerde yayınlanan "Siyonistlerle ilişkilerin normalleşmesi, barış ve güvenlik için ciddi tehdit" başlıklı makalesinde, "Şüphesiz  Siyonist rejimin bölge ülkelerindeki doğrudan veya dolaylı varlığı, yalnızca bölgedeki işgali ve komployu genişletmek amacıyla gerçekleşiyor ve bölge ülkelerindeki işgali ve komployu ortadan kaldıracağına şüphe yoktur. Bu, tüm bölgeye güvensizlik ve istikrarsızlıktan başka bir şey getirmez."diye kaydetti.

Makalede şu ifadelere dikkat çekildi: Geçen yıl Siyonist rejimin mazlum Filistin halkına yönelik cinayetlerinin ve terör eylemlerinin devam etmesi ve son haftalarda tırmanması ve uluslararası toplumun Ukrayna savaş kriziyle meşgul olmasının bir fırsat olarak kullanılması, şu gerçeği göstermektedir ki Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek, sadece Filistin topraklarında işgali ve zulmü teşvik etmekte ve İsrail'i insanlığa karşı suçlarını işlemede daha cesur kılmaktadır.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Süleymaniye Başkonsolosu bu makalesinde, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkının meşru mücadelelerine anayasal ilkeler çerçevesinde verdiği desteğe ve değişmez dış politika yaklaşımına atıfta bulunurken, bu siyasetin bir kısa vadeli ve taktiksel siyaset olmadığı ve İslami ve insani bir görev olduğunu belirtti.

Şuştari makalesinde ayrıca şu ifadeler eyer verdi: "İran İslam Cumhuriyeti'ne göre, Filistinli mültecilerin anavatanlarına dönüşü ve siyasi sistemin kaderini ve türünü belirlemek için Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanlar da dahil olmak üzere bu toprakların asil halkı arasında bir referandum düzenlenmesi, bu meselenin çözümü için en iyi yoldu.

parstoday

Yorumlar