SİYONİST REJİMİN İDARİ TUTUKLAMA ZULMÜ

Filistin Esir Kulübü, işgal rejiminin 2022 yılının başından itibaren 550 idari tutuklama kararı çıkardığını, bu tutuklamaların özellikle de Mart ve Nisan aylarında yoğunluk kazandığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 642 Tarih: 28 Nisan 2022 16:26
SİYONİST REJİMİN İDARİ TUTUKLAMA ZULMÜ

Filistin Esir Kulübü, dün (26 Nisan Salı) yaptığı açıklamada, işgal rejiminin idari tutuklama kararlarında son yıllarda, özellikle de 2016-17 yıllarından bu yana, görülmemiş bir şekilde artış olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada tutuklamaların bu hızla devam etmesi durumunda yıl sonuna kadar işgal zindanlarında tutulan idari tutuklu sayısının 700'ü bulmasının muhtemel olduğu belirtildi. Halen işgal zindanlarında tutulan idari tutuklu sayısının ise 581 olduğu, işgal rejiminin cezaevleri yönetimi tarafından yapılan açıklamada belirtilmişti. 

Filistin Esir Kulübü'nün açıklamasında işgal rejiminin idari tutuklamalarında birinci derecede gençlerin hedef alındığına dikkat çekildi. 

İdari tutuklama uygulaması işgal yargısına bir Filistinliyi hiçbir suçlamada bulunmadan ve gerekçe göstermeden hapse atma yetkisi veriyor. Aynı zamanda tutuklunun avukatının da müvekkilinin ne gibi sebeplerle hapse atıldığını sorgulama hakkı olmuyor. 

İşgal zindanlarındaki idari tutuklular 116 günden beri işgal mahkemelerini boykot eylemini sürdürüyor ve bu sebeple duruşmalara çıkmıyorlar. "Kararımız özgürlük" sloganıyla sürdürdükleri bu eylemleriyle işgal rejiminin bu zalim uygulamasının son bulmasını istediklerini ortaya koyuyorlar. 

İdari tutuklulardan Halil Avavide 54 günden beri açlık grevini sürdürüyor. Onun sağlık durumunun gittikçe kötüleştiği, eklemlerinde ve başında şiddetli ağrılar olduğu, kalp atışlarının ritminin bozulduğu ve kilosunun bayağı azaldığı belirtiliyor. 

İşgal rejimi idari tutuklama uygulamasını, mahkemeleri meşgul etmeden Filistinlileri esaret altında tutabilmek amacıyla sürdürüyor. Çünkü bu uygulamaya göre bir işgal yargıcı hiçbir dava dosyası açmadan bir Filistinliyi 6 ay süreyle hapse atabiliyor. Sonra da yine hiçbir gerekçe göstermeden ve dava dosyası açmadan idari tutukluluğunu yine 6 aylık sürelerle 10 kez uzatabiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar