İSMAİL HENİYYE'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, düşmanın mübarek Mescidi Aksa'yla ilgili planlarını boşuna çıkarma yolunda ilerlemenin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 808 Tarih: 28 Nisan 2022 17:07
İSMAİL HENİYYE'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Heniyye, Dünya Kudüs Günü mesajında, düşmanın bütün çizgileri aşan girişimlerinin ve Mescidi Aksa'ya yönelik saçmalamalarını artırmasının ikili çatışmanın bölgesel bir çatışmaya dönüşmesine sebep olabileceği uyarısında bulundu. 

Heniyye, Filistin halkının, murabıt kadın ve erkeklerin, 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistin halkının ve Gazze'deki destek güçlerinin düşmanın mübarek Mescidi Aksa'yla ilgili planlarını boşa çıkarmayı başardığını ifade etti. 

Heniyye, Dünya Kudüs Günü'nün Kudüs davasının gençlerin zihinlerinde canlı tutulması için yerleşik ve kalıcı bir gelenek halini aldığını dile getirirken, Kudüs davasının, burada Müslümanlara ve hıristiyanlara ait kutsal mekanların çok ve büyük olaylara sahne olduğuna işaret etti.

Heniyye açıklamasında, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planına da işaret ederek, siyonist düşmanın bu planını hayata geçirmek için Arap dünyasındaki bazı yönetimlerle ilişkileri normalleştirme politikasından, gerçekleştirdiği görüşmelerden, konferanslardan ve ittifaklardan yararlandığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar