SİYONİST REJİM YÜKSEK MAHKEMESİ ŞAŞIRTMADI

İsrail işgal rejiminin Yüksek Mahkemesi, Gazze'deki Bekr ailesinin çocuklarının şehit edilmesi davasıyla ilgili dosyanın kapatılmasına itiraz amacıyla yapılan başvuruyu reddetti.  

Görüntülenme: 808 Tarih: 25 Nisan 2022 09:29
SİYONİST REJİM YÜKSEK MAHKEMESİ ŞAŞIRTMADI

İşgal ordusunun hava güçleri tarafından gerçekleştirilen füze saldırısında, 16 Temmuz 2014 tarihinde Gazze şehrinin sahilinde oynamakta olan 4 çocuğunun şehit edilmesiyle ilgili soruşturma dosyasının kapatılmasına itiraz amacıyla bir dava açılmıştı.

Dava dilekçesi Adalet, "İsrail"deki Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi, Mizan İnsan Hakları Merkezi ve Filistin İnsan Hakları Merkezi (PCHR) isimli dört insan hakları kuruluşu tarafından Adalet Genel Müdürlüğü'ne takdim edilmişti. 

Davada, savcının davayla ilgili soruşturmanın kapatılması kararına itiraz edilerek, cinayetten sorumlu olanların yargılanması için yeni bir dosya açılması yönünde talimat verilmesi talebinde bulunulmuştu. 

İşgal yargısında konuyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı 9 Eylül 2019'da açıkladığı kararında, askeri savcının bu konudaki soruşturmanın sonlandırılması yönündeki kararını aynen geçerli saydığını duyurmuştu. 

Karara itiraz amacıyla verilen dilekçede, soruşturmada yapılan tespitlerin İsrail hava güçlerinin çocuklara planlı ve kasıtlı bir şekilde öldürücü nitelikte saldırı düzenlediğini ortaya çıkardığına dikkat çekiliyordu. Dilekçede çocukların kimlikleri belirlenmeden ve gerekli ihtiyat tedbirleri alınmadan doğrudan hedef alındıkları ifade ediliyordu. 

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin temyiz talebinin reddine dair karar verilmesinden sonra davayı takip eden insan hakları kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada bu kararın, İsrail yargısının, Filistinlilere yönelik savaş suçlarını soruşturmada tarafsız olmadığını ve hukukun kurallarına riayet etmediğini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar