İSMAİL RIDVAN: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞİN GÖSTERGESİDİR

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) üst düzey bir üyesi, Kudüs Günü'nü direnişin ve halkın Kudüs'ü korumak için birliğinin bir göstergesi olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 726 Tarih: 24 Nisan 2022 23:43
İSMAİL RIDVAN: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞİN GÖSTERGESİDİR

İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu İmam Humeyni, Filistin'in temel meselesini sürekli gündemde tutmak ve dünya Müslümanlarının Filistinlilerle dayanışmasını ilan etmek ve seferber olmak için mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ilan etmiştir.

Hamas hareketinin üst düzey üyelerinden İsmail Rıdvan IranPress'e verdiği özel bir röportajda, Filistin meselesini canlı tutmak için Uluslararası Kudüs Günü'nün önemine vurgu yaptı.

Rıdvan açıklamasının devamında Dünya Kudüs Günü'nün farklı nesillere Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın önemini hatırlattığını belirterek, Kudüs'ün Filistinlilerin kırmızı çizgisi olduğunu ve canları pahasına Kudüs'ün Filistinli, Arap ve İslami kimliğini koruyacaklarını belirtti.

İsmail Rıdvan Filistin toprakları ve ötesinde çeşitli direniş biçimlerini takdir ederek, Kudüs gününde sokaklara çıkan çeşitli halk kesimleri ve Direniş ekseni arasında birlik oluşmasının Kudüs'e destek için önemli olduğunu vurguladı.

parstoday

Yorumlar