SURİYE'DEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD ve Batılı ülkelerin Filistin meselesini ve bu ülkenin halkının devredilemez haklarını, özellikle geri dönüş hakkını ortadan kaldırmak için komplo kurduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 655 Tarih: 22 Nisan 2022 21:13
SURİYE'DEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, dün öğleden sonra Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) direktörü Philippe Lazzarini ağırladı.

Faysal Mikdad bu görüşmede şunları söyledi: ‘Suriye, başta ABD olmak üzere Siyonist rejim ve onun Batılı destekçileri tarafından Filistin halkına uygulanan büyük baskıya rağmen, onların sorunlarını hafifletmek için Filistin halkını, özellikle de yerinden edilmiş kişileri desteklemeye kararlıdır.

Batılı ülkeler Filistin meselesini ve bu ülkenin halkının devredilemez haklarını, özellikle geri dönüş hakkını yok etmek için komplo kurmaya devam ediyor. Suriye, işgal altındaki Kudüs şehrinde yaşanan tehlikeli olayları endişeyle takip ediyor.

Bu olaylar, Siyonist milislerin mübarek Ramazan ayının başından beri Kudüs’te namaz kılanlara karşı işledikleri suçların ve açık ve örgütlü saldırının sonucudur.

Bu suç ve cinayetler, ABD'nin Siyonist rejimin eylemlerine verdiği sınırsız desteğin ve uluslararası toplumun sessizliğinin gölgesinde işleniyor. Suriye, UNRWA'nın Suriye'de bulunan Filistinli mültecilere yönelik görevini yerine getirmesini sağlamak için yeterli desteği sağlayacaktır.’

Philippe Lazzarini de UNRWA'nın karşı karşıya olduğu mali krizle mücadele çabalarını anlattı ve Suriye'nin mültecileri destekleme konusunda sağladığı kolaylıkları takdir etti.

Faysal Mikdad, geçen Aralık ayında Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle bir mesaj göndererek, bu günün uluslararası toplumun zihninde Filistin davasını canlı tutan küresel bir tribün haline geldiğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı, Filistin davasını hala tehdit eden tehlikelerin devam ettiğine değinerek şunları söyledi: ‘Bugüne kadar, uluslararası toplum tarafından İsrail işgalinin sona erdirilmesi konusunda hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

Siyonist yetkililer, uluslararası hukuku ve BM kararlarını göz ardı ettikleri ve Arap topraklarını işgal ettikleri için sorgulanmıyorlar ve hatta ABD, Filistin meselesine son vermek için uluslararası türbinlerde bu rejimi destekliyor.

Arap topraklarının Siyonist kentleşme yoluyla sömürgeleştirilmesi, bu rejimin keyfi ve ırkçı eylemleri, işgal altındaki Arap topraklarında Filistinlilerin ve Suriyelilerin haklarının açık bir şekilde ve hedefli olarak ihlali, işgal altındaki köy ve şehirlerin yok edilmesi ve savaş suçları boyutunda bu bölgelerinin sakinlerinin yerlerinden edilmesi, İsrail yetkililerinin politikasının ana eksenidir.

Siyonist rejimi destekleyen ülkeler, bu rejimin suçlarının devam etmesinin sonuçlarından sorumludur. Birleşmiş Milletler üyesi olan devletleri, Filistin halkının yaşadığı facia karşısında sorumluluklarını üstlenmeye ve işgalci rejimin saldırılarına karşı somut ve ciddi adımlar atmaya çağırıyorum.’

rasthaber

Yorumlar