KORSAN İSRAİL'DEN GERİ ADIM

İsrail işgal yönetiminin dün (19 Nisan Salı) akşam, 22 Nisan Cuma gününden Ramazan ayının sonuna kadar yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarını durdurma kararı aldığı haber verildi.  

Görüntülenme: 789 Tarih: 20 Nisan 2022 18:07
KORSAN İSRAİL'DEN GERİ ADIM

Siyonistlere ait haber kaynaklarının yayınladığı haberlerde işgal yönetiminin Cuma gününden itibaren artık Ramazan ayı sonuna kadar yahudi yerleşimcilere Mescidi Aksa'nın kapılarını kapatacağı belirtildi. 

Buna karşılık azgın siyonistlerin başını çeken Knesset üyesi Itamar ben Gvir'in böyle bir karar alınmasının Filistinlilere teslim olmak ve beyaz bayrak kaldırmak anlamına geleceği yönünde açıklamada bulunduğu belirtildi. 

Bu arada ABD'li yetkililerin işgal yönetiminin ileri gelenleriyle Kudüs'teki gerginliğin azaltılması konusunda görüşmeler yapacakları haber verildi. 

Filistin'deki direniş hareketleri de işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırgan tutumunun devam etmesi durumunda kendilerinin de uygun bir zamanda en uygun cevabı vermek için gerekli adımları atacakları yönünde uyarılarda bulundular. 

İşgal rejiminin saldırgan tutumundan ve işgal güçlerinin himaye ettiği yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yaptığı baskınlardan dolayı birkaç günden beri Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da gergin bir hava hakim durumda. 

İşgal güçlerinin Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırılarına ve baskınlarına tüm dünyadan tepkiler var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar