REİSİ'DEN KORSAN İSRAİL'E UYARI: TEL AVİV'İ VURURUZ

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "İran silahlı kuvvetlerinin gücü, caydırıcılığa dayalıdır. Düşmanların en ufak kıpırdanışları bile Siyonist Rejim örneğinde olduğu gibi bu güçlerin gözünden kaçmayacaktır." dedi. 

Görüntülenme: 792 Tarih: 18 Nisan 2022 00:02
REİSİ'DEN KORSAN İSRAİL'E UYARI: TEL AVİV'İ VURURUZ

Cumhurbaşkanı Reisi, 18 Nisan Ordu Günü törenlerindeki konuşmasında; Ordu ile Devrim Muhafızları Ordusu'nun iki güçlü kurum olduğunu ifade ederek 'İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri çok büyük güçlere sahip. Askeri gücümüz günümüzde sadece bölgede değil bütün dünyada dillerdedir. Ayrıca ülkemizde gücün en önemli unsuru devrimci halkımızdır'' diye konuştu.

Ordu'nun yaptırım fırsatını kullanarak daha güçlü hale geldiğine dikkati çeken Reisi, ''Bugün askeri sanayimiz en iyi koşullarda, öyle ki ülke sanayiinde askeri sanayiden yararlanmamız gerekmektedir'' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü: Düşmanların en ufak hareketine tepki göstereceğiz. İsrail rejimine mesajımız şu: bölge ülkeleri ile ilişkilerinizi normalleştirmek istiyorsanız, biliniz ki en ufak hareketiniz İran Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik kurumları tarafından izleniyor ve halkımıza karşı en küçük eylem yapmanız halinde Silahlı Kuvvetlerimizin hedefi İsrail rejiminin başkenti olacak ve Silahlı Kuvvetlerimizin gücü sizi rahat bırakmayacaktır.

Bugün Ordu'nun hazırlık mesajının anlamı da budur. Irak'la savaşımızda Saddam ve tüm yabancı güçlere karşı galip geldik. 8 yıl süren bu savaşta düşman ordusuna birisi istihbarat ve bir diğeri olanak teçhizat vererek, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu ile milletine karşı savaşmasını istiyordu ancak sonuç ne oldu? Saddamcıların kaderine bakınız. İran halkına karşı savaşanların yenilgiyi itiraf etmelerine bakınız.

Bugün Beyaz Saray'ın dünyaya hitaben itirafı şu ki İran'a karşı maksimum baskı politikası ile ambargolar, rezilce yenilgiye uğramış ve bu, İran İslam Devleti ile karşı karşıya gelenlerin akıbetidir.

Ordu'nun Devrim Lideri ile ve halkı ile bağı ebedidir. Allah'tan eğer düşmanlar hidayete ermiyorsa Silahlı Kuvevetlerimize onları kökünden kazımalarını nasip etmesini diliyorum''.

TESNİM HABER AJANSI 

Yorumlar