HAMAS'TAN HZ İBRAHİM CAMİSİ İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'ne yönelik ihlallerin durdurulması için kitlesel hareket başlatılması ve seferberlik düzenlenmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 773 Tarih: 18 Nisan 2022 16:49
HAMAS'TAN HZ İBRAHİM CAMİSİ İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

İşgal rejiminin, yahudilerin Pesah Bayramı münasebetiyle İbrahim Camisi'ni bugün ve yarın Müslümanlara kapatacağını duyurması sebebiyle Hamas bugün (18 Nisan Pazartesi) bir açıklama yayınladı ve işgalcilerin bu kutsal camiyi Müslümanlara kapatıp Pesah Bayramı adına içinde müzikli, eğlenceli şölenler düzenlemelerinin buranın hürmetine tecavüz, mukaddes mekanlara yönelik tehlikeli bir saldırı ve Müslümanlara karşı bir tahrik niteliği taşıdığını dile getirdi. 

Hamas, El-Halil'deki Filistinlilerin yahudileştirme faaliyetleri ve bu şehrin kalbine yönelik saldırıları karşısında sürdürdüğü mücadeleyi de takdir ettiğini dile getirerek, işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya ve İbrahim Camisi'ne yönelik ihlallerinin tamamen durdurabilmesi için kitlesel faaliyetlerde bulunulması ve seferberlik düzenlenmesi çağrısı yaptı. 

Hamas, El-Halil ahalisini ve tüm Batı Şeria halkını Mescidi Aksa'ya ve İbrahim Camisi'ne yönelik ihlallerin durdurulması amacıyla yürütülecek kitlesel çalışmalara destek vermeye çağırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar