İSMAİL HENİYYE: MESCİD-İ AKSA SADECE MÜSLÜMANLARINDIR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, “Bizimle iletişime geçen herkese Mescid-i Aksa’nın sadece bizim mescidimiz olduğunu ve Yahudilerin onda hakları olmadığını vurguladık” dedi. 

Görüntülenme: 887 Tarih: 17 Nisan 2022 17:17
İSMAİL HENİYYE: MESCİD-İ AKSA SADECE MÜSLÜMANLARINDIR

Heniyye, Filistin halkının Mescid-i Aksa’ya ulaşma, onda namaz kılma ve itikaf yapma hakkı olduğunu ve Siyonistlerin baskı ve terörüne asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. 

Hamas tarafından basına dağıtılan açıklamasında, Filistin halkının kendini ve toprağını savunduğunu, direnişini sürdürmesinin doğal olduğunu belirten Heniyye, Kudüs’ün çatışmanın ekseninde yer aldığını ve Kudüs’ü işgalden kurtarmak için mücadelelerini sürdüreceklerini, ne kadar uzun sürerse sürsün bu mücadeleyi kesinlikle kazanacaklarını ifade etti.

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Yahudi yerleşimciler için Mescid-i Aksa’yı boşaltmak amacıyla cemaate saldıran ve şiddet uygulayan işgal güçleri çok sayıda kişiyi yaraladı.

Hamas’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, işgal güçlerinin Filistin halkının iradesini kırmayı başaramadığını, işgalcilerle mücadelenin devam ettiğini bildirdi.

İşgalcilerin ancak direniş dilinden anladıklarına dikkat çeken Hammade, işgalin bir gün mutlaka son bulacağını dile getirdi.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin direnişi sebebiyle Mescid-i Aksa’ya kurban sokmayı başaramadıklarını fakat Mescid-i Aksa’daki savaşın henüz sona ermediğini söyledi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar