İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ İKİ GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün (16 Nisan Cumartesi) akşam saatlerinde Mescid-i Aksa’nın Es-Silsile Kapısı yakınlarında Filistinli iki genci gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 674 Tarih: 17 Nisan 2022 00:59
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ İKİ GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçlerinin Cuma günü Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskından bu yana Kudüs’te onlarca kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Cuma günü gözaltına alınan toplam 476 kişiden 58 kişilik ikinci bir grubun dün serbest bırakıldığı, gözaltına alınanların işgal güçlerinin şiddetine maruz kaldıkları ve vahşi bir şekilde darp edildikleri kaydedildi.

Kudüslü Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, işgal güçlerinin gözaltına alınanların çoğunu Mescid-i Aksa’dan ve Eski Belde semtinden çeşitli sürelerde uzatma cezaları vererek serbest bıraktığını, 113 kişiyi ise hâlâ gözaltında tuttuğunu açıkladı.

Wafa Haber Ajansı’na konuşan Ebu Asab, önceki gün gözaltına alınanların ağır bir şekilde darp edildiklerini ve hakaretlere maruz kaldıklarını, Mescid-i Aksa’nın avlusuna kanlarının döküldüğünü, işgal güçlerinin işlediği cinayetin önceden planlanmış olduğunu, kırmızı çizgileri aştığını ve işgalcilerin Filistinlilere yönelik tavrını ortaya koyduğunu söyledi.

Ebu Asab, işgal güçlerinin Ramazan’dan önce de onlarca Kudüslüyü gözaltına aldığını, gözaltına alınanlardan bazılarına idari hapis cezaları verdiğini, bazılarının hâlâ gözaltında tutulduğunu ve bazılarının da Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları verilerek serbest bırakıldığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar