HAMAS SİYONİST REJİM İLE UZLAŞILDIĞI YÖNÜNDEKİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

 

Görüntülenme: 721 Tarih: 16 Nisan 2022 19:22
HAMAS SİYONİST REJİM İLE UZLAŞILDIĞI YÖNÜNDEKİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Zahir Cebbarin işgal rejimiyle herhangi bir uzlaşmanın söz konusu olmadığını ve bu konuda gerek İsrail medyasında ve gerekse Arap medyasında yayınlanan haberlerin gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Cebbarin bugün (16 Nisan Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, Hamas'ın İsrail'in Filistin halkına ve mukaddes mekanlarına, özellikle de mübarek Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarının durdurulması için mümkün olan bütün araçları kullanarak gerek siyasi alanda gerekse sahada çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. 

Cebbarin bu arada gerek Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde ve gerekse Batı Şeria'da yaşayan Filistin halkına, Mescidi Aksa ziyaretlerinin sürdürülmesi, burada nöbet tutulması ve itikafa girilmesi yönündeki çağrısını da yineledi. 

Cebbarin, "İşgal rejiminin çıkardığı engeller bizi Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı onun işgal güçlerinin ve yahudi yerleşimcilerinin teröründen korumaktan alıkoyamayacaktır. Halkımız ve kahraman direnişimiz bütün cephelerde ve alanlarda varlığını sürdürecektir. Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı savunmak için sürekli hazır halde olacaktır." dedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar