İSMAİL HENİYYE'DEN AÇIKLAMA

Hamas siyasi büro başkanı, Siyonist rejime karşı koymanın tek yolunun, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı güçlendirmek ve korumak olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 877 Tarih: 15 Nisan 2022 07:19
İSMAİL HENİYYE'DEN AÇIKLAMA

Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki son gelişmelere tepki gösteren İsmail Heniyye, Siyonist ayaklanmaya ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya karşı sadece iki seçeneğin olduğunu söyledi: ''Ya Mescid-i Aksa'nın işgali, kurban edilmesi, ya da İslam'ı ve Kudüs ile  Mescid-i Aksa'yı korumak'' dedi. 

Heniyye, "Karar verecek olan Filistin halkı ve İslam Ümmeti'dir ve bizim kararımız Mescid-i Aksa'yı ne pahasına olursa olsun savunmak ve korumaktır." dedi.

Hamas ofisi başkanı, saldırganların Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yerinin olmadığını, ''ne kadar sürerse sürsün, irade ve kimlik savaşını kazanacağız'' dedi. 

İslami Cihad hareketi de Cuma günü Mescid-i Aksa'ya yapılan Siyonist askeri saldırıyı kınadı ve Siyonist rejimi, saldırganlık durdurulmazsa, buna karşı koymanın çok yakın ve zor olacağı konusunda uyardı.

İslami Cihad Hareketi, Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırmanın, işgalci Siyonist rejimin tamamen sorumlu olduğu saldırgan bir suç olduğunu ve bu saldırganlığın sonuçlarının altını çizdi.

İslami Cihad, işgalci Siyonist rejim Mescid-i Aksa'dan vazgeçmedikçe ve Filistin halkına yönelik saldırganlığı durdurmadıkça, bu rejimle yüzleşmemizin sanıldığından çok daha yakın ve zor olacağını kaydetti.

parstoday

Yorumlar