KİMLİĞİ BELİRSİZ BİR UÇAK FİLİSTİN'E İNİŞ YAPTI

İbrani ve Arap medyası, kimliği belirsiz bir uçağın kuzey Irak'tan işgal altındaki Filistin'e uçtuğunu ve bölgeye girdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 668 Tarih: 14 Nisan 2022 12:40
KİMLİĞİ BELİRSİZ BİR UÇAK FİLİSTİN'E İNİŞ YAPTI

İbrani 'Kan' kanalına göre, dün,  kuzey Irak'ta hareket eden kimliği belirsiz uçak işgal altındaki Filistin topraklarına girdi.

Bu haberin hemen ardından Saberin News Telegram kanalı, uçağın kalkış rotasının fotoğraflarını yayınlayarak, uçağın Irak'ın Erbil Havalimanı'ndan hareket ettiğini ve Ben Gurion Havalimanı'na indikten sonra Kıbrıs'a uçtuğunu duyurdu.

Ancak İbrani kaynaklar, Ukraynalı Antonov şirketine ait kimliği belirsiz uçağın izin aldıktan sonra Kıbrıs'a uçtuğunu ve Ben-Gurion'a inmeden işgal altındaki Filistin topraklarını geçtiğini iddia ediyor.

Bilindi gibi İranlı yetkililer daha önce Irak Kürdistan bölgesinde Mossad faaliyeti konusunda uyarıda bulunmuştu. 

Geçen ayın sonlarında, İslam Devrim Muhafızları Birliği, Erbil'in eteklerindeki Siyonist Komplo ve Kötülük Stratejik Merkezi'ne bir füze saldırısını duyuran bir bildiri yayınlayarak, "Herhangi bir kötülüğün tekrarlanması sert, kararlı ve yıkıcı tepkilerle karşı karşıya kalacaktır" vurgusunu yaptı.

New York Times ve Washington Post, saldırıdan sonra bir ABD yetkilisinden alıntı yaparak, Devrim Muhafızları'nın son saldırısının ABD mevzilerini değil, Irak Kürdistan bölgesindeki Siyonist bir hücreyi hedef aldığını bildirdi.

Parstoday

Yorumlar