HAMAS TEHLİKELİ SONUÇLARA KARŞI İŞGALCİLERİ UYARDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Husam Bedran Mescidi Aksa içinde ayin kurbanı kesmeye kalkışmanın tehlikeli sonuçları olacağı konusunda işgal rejimini uyardı. 

Görüntülenme: 754 Tarih: 13 Nisan 2022 04:39
HAMAS TEHLİKELİ SONUÇLARA KARŞI İŞGALCİLERİ UYARDI

Bedran, bu yüzden işgal rejiminden, fanatik yahudilerin böyle bir şeye kalkışmalarının önüne geçmek için gerekli tüm tedbirleri almasını istedi. 

Bedran, Al Jazeera Mobasher (El-Cezire Canlı) kanalına yaptığı açıklamada, Filistin direnişinin gerçekleştirdiği faaliyetlerin İsrail işgal rejiminin bu direniş karşısındaki acziyetini ve sarsıntısını gözler önüne serdiğine dikkat çekti. 

Bedran açıklamasında; "Kudüs'ün ve Aksa'nın işgalcilerin saldırısına maruz kalması durumunda ise direniş gruplarının ve hareketin faaliyetlerine bir sınır konması söz konusu olamayacaktır." ifadesine yer verdi. 

Bedran, Filistinlilerin mukaddes varlıklarına yönelik herhangi bir saldırının ateşle oynamak anlamına geleceğini hatırlatarak  işgal güçlerinin bu tür bir saldırıya kalkışmasının Filistin direniş gruplarını da karşılık vermeye yönelteceğini belirtti. 

Kendilerini Tapınak (Heykel) cemaatleri olarak isimlendiren birtakım aşırı siyonist ve ırkçı fanatik yahudi grupları yahudilerin Pesah Bayramı'nın başlangıcına tekabül eden 15 Nisan Cuma günü Mescidi Aksa içinde ayin kurbanları kesmeye hazırlanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar