THE NEW YORK TİMES: SUUDİLER BATAKLIĞA SAPLANDI

The New York Times, Suudi liderliğindeki Koalisyonun Yemen bataklığından çıkmak istediğini yazdı. 

Görüntülenme: 820 Tarih: 11 Nisan 2022 07:58
THE NEW YORK TİMES: SUUDİLER BATAKLIĞA SAPLANDI

The New York Times'ın haberine göre, Suudi Arabistan, koalisyon ülkelerinin Yemen bataklığından çıkma çabalarının bir parçası olarak, Yemen’in sözde Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'yi, yetkilerini devretmeye zorladı. The New York Times'a göre, Suudi Arabistan, başlangıçta ABD'ye koalisyonun Ensarullah'ı hızla yenebileceğini söyledi. Ancak bu gerçekleşmedi ve Suudi yetkililer, son zamanlarda krallığın itibarını zedeleyen ve büyük bir mali yüke sebep olan savaşı sona erdirmenin yollarını arıyorlar.

Gazete, yedi yıl kan dökülmesinden sonra savaşın bir çıkmaza girdiğini ve Ensarullah'ın, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin derinliklerini vuran gelişmiş insansız hava araçları ve füzeler geliştirmesine yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi. Bu operasyonlar ise her iki ülkede de petrol altyapısına zarar verdi.

Gazete, analistlerin, sözde başkanlık konseyinin sekiz üyesinin farklı pozisyonları göz önüne alındığında, hareketin barış sürecini ilerletmede ne kadar etkili olacağına dair sorular yönelttiğine dikkat çekti. Diğer yandan, Birleşmiş Milletler Yemen Uzmanlar Paneli'nin eski bir üyesi olan Gregory Johnsen, Twitter'da, "Açıkçası bu, Husi karşıtı ittifak içinde birliğe benzer bir şeyi yeniden oluşturmaya yönelik bir girişim, belki de son bir çabadır" dedi. “Sorun şu ki, çoğu taban tabana zıt görüşlere sahip bu çeşitli bireylerin birlikte nasıl çalışabilecekleri net değil" ifadelerini kullandı.

KHA
 

Yorumlar