SİYONİSTLER FİLİSTİNLİ YAŞLI ADAMI FECİ ŞEKİLDE DARP ETTİ

Yahudi yerleşimciler dün (9 Nisan Cumartesi) Kefr El-Lebed beldesi sakinlerinden yaşlı bir Filistinliye Tulkerem’in doğusunda kurulu Einav Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki El-Hafasi köyünde bulunan arazisinde hayvanlarını otlatırken saldırdı. 

Görüntülenme: 776 Tarih: 10 Nisan 2022 11:10
SİYONİSTLER FİLİSTİNLİ YAŞLI ADAMI FECİ ŞEKİLDE DARP ETTİ

Silahlı yerleşimcilerin 80 yaşındaki Mahmud Hüseyin Muhammed Fukaha’ya kendi arazisindeyken saldırdıkları ve yaşlı Filistinlinin vücudunda kırıklar ve bereler olduğu, ayrıca sol gözünden yaralandığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan Fukaha’nın tedavi için Şehit Sabit Sabit Hastanesi’ne ve oradan da Nablus’taki Rafidya Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Bu arada, Filistinli yaşlı adamın ve ailesinin daha önce de topraklarını gasp etmek isteyen Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına uğradıkları kaydedildi.

Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Heyeti Başkanı Müeyyid Şaban, Fukaha’yı hastanede ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Filistin halkından intikam almak isteyen Yahudi yerleşimci teröristlerin Filistinli yaşlı adama vahşice saldırdıklarını söyledi.

Bu tür saldırıların Filistin halkını işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı direnişten alıkoyamayacağını belirten Şaban, Filistinlilerden arazilerinde bulunmalarını ve topraklarını ekmelerini, işgalcilerin topraklarını çalma girişimlerine karşı koymalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar